SEGRE

Gairebé la meitat dels espanyols vendria les seves dades a canvi de diners

Imatge d’arxiu d’una usuària fent servir un ordinador.

Imatge d’arxiu d’una usuària fent servir un ordinador.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ni Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD), ni Reglament General de Protecció de Dades (RGPD). Els espanyols estan cansats de la paraula dades i tot i que Espanya és un de les dianes preferides pels ciberdelinqüents, el tercer país que més atacs rep.

El passat 2018, el 19% dels espanyols ha patit accés no autoritzat a les seves dades privades, el que va provocar estrès a un 32% d’ells i pèrdues econòmiques a dos de cada deu dels afectats. El cost mitjà d’una bretxa de seguretat per a una empresa se situa en més de 3 milions d’euros i totes les empreses estan amenaçades.

La ciberseguretat és una assignatura pendent encara a Espanya. El 42% no neteja el seu historial de navegació i tan sols el 24% utilitza complements per bloquejar les funcions de seguiment a la Xarxa, segons un informe de Kaspersky Lab.

La investigació revela un fàstic per la privacitat i repunta la idea de la venda de dades. El 22% de les persones sacrificaria la seva privacitat i compartiria les seves dades si a canvi obtingués una mica de forma gratuïta, mentre que el 44% dels espanyols enquestats acceptaria fins i tot diners a canvi de donar a un complet desconegut accés total a les seves dades personals privats.

Aquest estiu, Facebook va anunciar el llançament d’una nova aplicació per pagar als usuaris per les seves dades. Diversos mesos després, la companyia no ha especificat quant pagarà per utilitzar l’aplicació, que de moment només estarà disponible a Estats Units i l’Índia.

tracking