SEGRE

El CDR de Tàrrega protesta contra el 'rastreig' dels mòbils dels espanyols

El primer procés es va iniciar ahir i durarà fins dijous per a un estudi de mobilitat || Garanteix l’anonimat de les dades

Acción de los CDR de Tàrrega contra el “rastreo” del INE .

Acción de los CDR de Tàrrega contra el “rastreo” del INE .segre tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) segueix des d’ahir i fins dijous vinent, 21 de novembre, la pista dels telèfons mòbils dels espanyols gràcies a l’acord al qual va arribar amb Vodafone, Movistar i Orange amb l’objectiu d’obtenir informació sobre la mobilitat dels ciutadans. Les dades telefòniques que facilitaran les operadores a l’INE seran anònimes i el seguiment comprendrà en total vuit dies: els quatre que van des d’ahir fins dijous (tots dies feiners); el 24 de novembre (diumenge); 25 de desembre (festiu); 20 de juliol i 15 d’agost. Tots del 2019, per la qual cosa el rastreig ja es va posar en marxa el mes de juliol passat. Les dades no són posicionals, és a dir, no consistiran a donar la posició dels mòbils, sinó en el recompte de terminals que hi hagi en un lloc en una hora determinada.

D’altra banda, una quinzena de persones convocades pel CDR de Tàrrega van empaperar ahir a la nit la botiga de Movistar de la ciutat amb cartells en els quals es podia llegir: “Movistar, aquesta empresa ens espia”, “Movistar, si ens toqueu els drets, us tocarem els beneficis” i “PSOE: un govern que viola la nostra intimitat és un govern feixista”.

En un altre ordre de coses, Facebook, l’empresa propietària de WhatsApp, ha resolt un error de seguretat que afectava totes les versions de l’aplicació amb una actualització.

tracking