SEGRE

Més de la meitat dels internautes accedeix a continguts de televisió via 'streaming'

Les Smart TV segueixen guanyant espai a les llars espanyoles: un 57% dels internautes compta amb, almenys, un d’aquests dispositius a casa || Aumenta també el nombre de persones que veu la televisió i fa ús d’Internet al mateix temps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons els resultats de l’últim estudi de l’enquesta de l’Associació per a la Investigació dels Mitjans de Comunicació (AIMC), ja hi ha més usuaris consumint televisió a través d'streaming que mitjançant la televisió convencional.

Així, un 67% dels internautes afirma haver accedit a algun contingut televisiu via streaming a través d’Internet en els últims 30 dies. D’ells, un 55% ho ha vist en un ordinador, un 60% a través de l’smartphone i un altre 35% des de la tablet. En comparar aquests resultats amb els de l’edició anterior de l’estudi s’observa que, en total, ha augmentat el visionament de continguts televisius per mitjà de streaming, però també ha disminuït el seu consum a l’ordinador i en la tablet, mentre que s’ha mantingut estable el consum a través de l’smartphone i ha crescut el realitzat a través de receptors digitals multimèdia (Apple TV o Chromecast, per exemple).

En només tres anys, les Smart TVs s’han duplicat a les llars

Encara que la mitjana de televisors a la llar no ha variat respecte a anys anteriors, l’estudi sí que ofereix grans diferències en com les televisions intel·ligents tenen cada vegada més adeptes entre els internautes espanyols. Un 57% dels internautes amb televisor a la llar afirma disposar de, almenys, una Smart TV.

Internet també guanya més atenció mentre es veu la tele

L’estudi també posa de manifest que, en els últims tres anys, el nombre d’internautes que fa ús d’Internet en un altre dispositiu mentre veu la televisió ha passat d’un 31,8% a un 42,8%. També s’observa que un 36% dels que accedeixen a Internet afirmen que, l’últim mes, han realitzat o consultat algun comentari sobre el programa que estaven veient en televisió. L’smartphone, amb un 69% d’usuaris, és el dispositiu més utilitzat per realitzar-los, seguit per l’ordinador portàtil o de sobretaula, amb el 18%, i, finalment, el Tablet, utilitzat pel 12%. Aquests comentaris són realitzats a través de xarxes socials per un 63% i un 39% per missatgeria instantània. Les xarxes socials són la via utilitzada majoritàriament per totes les franges d’edat, sent els majors de 55 anys els que menys les utilitzen. Quant a tipus de programa més comentat, apareix en primer lloc les sèries de ficció estrangeres, esmentades pel 56% dels internautes que veuen o fan comentaris, seguides per les retransmissions esportives declarades pel 44% i pel·lícules declarades per un altre 39%. La quarta posició és per als informatius, escollits per un 26%.

tracking