SEGRE

El futur laboral dels nostres joves, aquest diumenge a 'Vint-i-dos'

Aconsegueix la revista, aquest diumenge GRATIS amb SEGRE

El futur laboral dels nostres joves, aquest diumenge a 'Vint-i-dos'

El futur laboral dels nostres joves, aquest diumenge a 'Vint-i-dos'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi econòmica dels anys noranta va portar una progressiva flexibilització del mercat de treball, que va comportar un empitjorament de les condicions laborals per als joves, que encara es van agreujar a partir del 2008. Ara, la crisi de la Covid ha donat una nova estocada a l'accés laboral juvenil. La Doctora M. Àngels Cabassés fa anys que estudia des del seu grup de recerca Jovis de la Universitat de Lleida l'accés dels joves de Lleida al mercat laboral. Com és? Com ha canviat en dels darrers anys? Hi ha alguna condició personal que en resulti més perjudicada? Aquest diumenge, el reportatge central de la revista Vint-i-dos ens ho explicarà. 

A l'entrevista, coneixerem una parella de Lleida que durant la pandèmia ha deixat la ciutat per un petit poble de la Noguera. Allà no hi poden teletreballar perquè no hi tenen connexió, ni telefònica ni d'Internet. Explicarem el seu cas i en parlarem amb els seus protagonistes. Tornarem a viure als pobles per la pandèmia i el confinament? Repassarem amb experts i amb dades els avantatges i inconvenients. 

Anirem fins a Barcelona, on Albert Barqué i Marc Marzenit, dos joves de Mollerussa, han creat un projecte artístic que posa al límit el nostre sistema sensorial. I també farem un repàs als deu anys d'Instagram i com s'ha anat movent l'aplicació de fotografies durant tots aquests anys. 

Pel que fa als articles d'opinió, el professor de logística i transport de la UOC, Eduard Alvarez, ens explicarà quins interessos tenen les startups que operen en la mobilitat de les ciutats, com Lleida. Àlex Moga, ens explicarà com la pandèmica ens obliga a canviar el rumb de molts dels nostres àmbits de la vida. 

En les 24 pàgines pàgines de la revista hi llegireu notícies de l'IRB Lleida, d'IFR Group, de Dones en Xarxa, projectes de l'IRTA, transport a demanda a la Segarra i una cervesa molt lleidatana i molt univeristària. A l'espai de trucs aprendrem a crear núvols a dins d'una botella. I coneixerem el projecte d'un jove del Camp de Tir de Lleida que ha creat un camp virtual adaptat a través de Minecraft. I moltes més coses, com Siri i el català, la universitat de Google, la foto de la natura de l'any o, entre d'altres, veurem quins han sigut els falsos remeis contra la Covid que més han circulats pels grups de Whatsapp. 

Aquest diumenge 25 d'octubre, GRATIS amb diari SEGRE, Vint-i-dos, la revista de ciència i tecnologia de les terres de Lleida. No te la perdis!

VINT-I-DOS és un projecte transmediàtic que engloba una revista mensual en paper de 24 pàgines, un portal web, un programa de televisió i contingut audiovisual en xarxes socials que explica què passa a casa nostra en matèria de noves tecnologies, innovació i ciència. A Lleida hi passen moltes coses, i te les anirem explicant totes.

tracking