SEGRE

DIRECTE | El Govern presenta l'Àrea 5G de les Terres de Ponent des de la Seu Vella de Lleida

El conseller Jordi Puigneró presideix la presentació

Vista de la Seu Vella de Lleida

Vista de la Seu Vella de LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, juntament amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, presideix aquest divendres 23 d’octubre la presentació de l’Àrea 5G Ponent (Lleida ON), una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida, Paeria de Lleida i Telefónica.

La presentació, que s'emet en directe des de SEGRE.com, comptarà també amb les intervencions de Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona; Mª Jesús Almazor, consellera delegada de Telefónica España;  Rosa Paradell, directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci per al sector públic de la Fundació i2CAT; i Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida.

L’Àrea 5G de Ponent, que portarà el nom de Lleida ON, té l’objectiu d’iniciar un projecte d’implantació de tecnologia 5G que permeti la creació de serveis digitals de valor afegit que es puguin estendre per les terres de ponent. Les àrees 5G, que s’implementaran arreu de Catalunya, són uns espais territorials que pretenen agregar diferents iniciatives dirigides a promoure aquesta tecnologia: activitats de formació i disseminació, tallers, proves de concepte i laboratoris.

La base del projecte radica en la instal·lació d’una infraestructura de xarxa 5G a la ciutat de Lleida. L'impacte de la iniciativa tindrà incidència en el teixit econòmic i social de la zona, fomentant la innovació i la dinamització econòmica. Per altra banda, Telefónica està desplegant actualment a Lleida la seva xarxa 5G per donar servei a totes les empreses i ciutadans. 

tracking