SEGRE

CIÈNCIA RECONEIXEMENTS

Una doctora de Montoliu de Lleida, premi a la millor investigadora

La biòloga Sílvia Beà estudia alteracions genètiques del càncer

La doctora Sílvia Beà.

La doctora Sílvia Beà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La doctora en Biologia de Montoliu de Lleida Sílvia Beà ha rebut recentment el premi a la millor investigadora que atorga el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa Càncer (Ciberonc) per la seua dilatada trajectòria. Actualment Beà desenvolupa els seus treballs a l’Institut d’Ivestigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer de Barcelona i estan centrats en l’estudi de les alteracions genètiques de diferents neoplàsies de cèl·lules B.

Així mateix, les seues investigacions tenen un clar vessant traslacional, en les quals busca la identificació de biomarcadors diagnòstics, pronòstics i prediccions de resposta de nombroses teràpies oncològiques. Beà és autora també d’un total de 119 articles, trenta dels quals com a autora principal, que compten amb més de 10.000 citacions. En aquests articles ha identificat alteracions genètiques de diferents limfomes i també ha determinat nous mecanismes genètics d’activació de virus oncogènics.

“Estic molt agraïda per rebre aquest reconeixement, que valora l’esforç de 24 anys de trajectòria, i a més serveix per donar visibilitat a les dones”, va afirmar Beà. En aquest sentit, la investigadora va rebre aquest reconeixement en el marc de la cinquena reunió anual, aquest any telemàtica a causa de la pandèmia causada pel coronavirus, del Ciberonc.

.

Pel seu part, des del consistori de Montoliu de Lleida també van voler felicitar una de les seues “veïnes més il·lustres” per “haver rebut aquest reconeixement més que merescut”.

Fa tot just uns dies, un altre investigador lleidatà, Álvaro de Gracia, també va rebre el guardó a millor investigador jove de l’any passat per part de la revista Sustainability. En el seu cas ha publicat noranta articles en diverses revistes de caràcter científic.

tracking