SEGRE

El grup PERA de Lleida retransmetrà l'aterratge de la NASA a Mart

Experts i estudiants de Lleida explicaran el procés que farà la sonda per deixar un vehicle i un dron al planeta roig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Ponent Exploration & Research in Aerospace (P.E.R.A.) vinculat als Laboratoris TIC del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) retransmetrà en directe l’aterratge de la missió de la NASA a Mart, que pretén deixar en aquest planeta un vehicle i un dron per investigar-lo i analitzar la possibilitat que hagués pogut tenir vida microbiana. Aquest serà el primer capítol del nou podcast mensual que ha posat en marxa el grup aerospacial lleidatà, després de la presentació d’aquest canal el passat mes de gener.

El podcast es titula “7 minuts de terror”, que és com la NASA ha batejat el complex procés que portarà a la sonda a reduir la velocitat de 19.500 km/h a només 3 km/h en aquest curt període de temps i poder deixar en un cràter del planeta roig el rover Perseverance i, per primera vegada, enlairar des d’aquest vehicle el dron Ingenuity.

Estudiants i experts vinculats a P.E.R.A. participaran en aquesta iniciativa en directe el proper dijous, dia 18 de febrer, a partir de les 20.45 hores i que es podrà seguir mitjançant el següent canal de Youtube d’aquest col·lectiu.

La retransmissió la realitzaran Quim Solé, Anna Miró, Ares Tartera, Ainhoa Maestro, Ferran Delgado i Andreu Ibáñez.

alt

P.E.R.A. Podcast Episodi 1: "7 minuts de terror" Missió Perseverance a Mart

tracking