SEGRE

INVESTIGACIÓ HÀBITS

Més llum sobre la salut mental

Un estudi lleidatà revela que la teràpia a través de l'aventura millora el trastorn límit de personalitat || Afecta entre un 0,7 i un 2% de la població

Un moment de la presentació de l’estudi, ahir a la Diputació.

Un moment de la presentació de l’estudi, ahir a la Diputació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi amb pacients de l’àrea de Psiquiatria de l’hospital Santa Maria de Lleida revela que els diagnosticats amb trastorn límit de personalitat que han realitzat teràpia a través de l’aventura desenvolupen hàbits de vida més saludables, alhora que augmenta la seua funcionalitat i qualitat de vida. La investigació, que es va presentar ahir a la Diputació de Lleida, ha anat a càrrec d’un equip de l’IRBLleida liderat per la doctora Iolanda Batalla.

El trastorn límit de la personalitat (TLP) és un dels trastorns de la personalitat més freqüents i provoca desviacions significatives respecte a la manera en què les persones perceben, pensen, senten i es relacionen amb la resta. Acostuma a aparèixer durant l’adolescència i provoca problemes d’adaptació social, ocupacional i funcional, i s’associa en un alt percentatge de comportaments suïcides i autodestructius.

Aquesta malaltia afecta entre un 0,7 i el 2% de la població, majoritàriament dones. En aquest sentit, els investigadors van assenyalar que són necessaris més estudis en aquest camp per poder confirmar els resultats obtinguts i comprovar d’aquesta manera si es mantenen en el temps.

Per això, continuen amb la investigació augmentant la mostra i avaluant pacients als 6, 12 i 18 mesos per verificar aquests beneficis. A més del personal de l’IRBLleida, en l’estudi, que recentment ha estat publicat a la revista especialitzada Personality and Mental Health, hi han col·laborat professionals del servei de Psiquiatria de l’Hospital Santa Maria de Lleida, el departament de Ciències Mèdiques Bàsiques i el departament de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL), així com l’associació Experientia, Terapia a través de la aventura.

.

En l’acte de presentació també hi va participar el diputat de Salut Pública Albert Bajona, que va recordar l’esforç de la Diputació per “fer difusió en les diferents investigacions singulars que estan duent a terme equips científics lleidatans i que molt sovint passen desapercebudes per al gran públic, que, paradoxalment, acaba sent el principal beneficiari d’aquest esforç d’investigació”.

La investigació compta amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida, una donació del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació i també les aportacions aconseguides amb les iniciatives solidàries Ultra Trail Terres de Lleida i la pedalada solidària del Club Tenis Lleida.

tracking