SEGRE

INTERNET COMUNICACIÓ

Més pes de les xarxes socials a Lleida

Facebook i Instagram guanyen usuaris l'últim any a la capital del Segrià mentre descendeixen els de Twitter || Augmenten els perfils d'entre 40 i 65 anys a la plataforma de Mark Zuckerberg

Els usuaris continuen preferint Facebook, però cada vegada són més els seguidors d’Instagram.

Els usuaris continuen preferint Facebook, però cada vegada són més els seguidors d’Instagram.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Facebook i Instagram són les dos xarxes socials favorites dels lleidatans i van registrar un augment del nombre d’usuaris en l’últim any, segons la sisena edició de l’Estudi sobre l’ús de les xarxes socials a Espanya de The Social Media Family. L’informe xifra en 120.000 el nombre total de perfils a la capital del Segrià, tenint en compte que un usuari pot tenir més d’un nom. D’aquesta forma, el nombre de perfils a la plataforma de Mark Zuckerberg ha augmentat gairebé un 43 per cent a Lleida ciutat.

Pel que fa a Instagram, malgrat ser en segon lloc quant a nombre de perfils a la capital de Ponent, no hi ha dubte que és una de les favorites, sobretot entre els més joves, encara que cada vegada està guanyant més terreny entre el públic en general. Segons l’informe, actualment hi ha un total de 98.000 usuaris a la plataforma a Lleida ciutat, davant dels 65.000 que hi havia l’any 2019, la qual cosa es tradueix en un augment del 50,8 per cent.

La plataforma manté el seu liderat i fins i tot guanya usuaris amb 120.000 perfils a Lleida ciutat

I en tercer lloc del rànquing es troba Twitter, una xarxa social en caiguda lliure i amb una pèrdua constant d’usuaris en els últims anys, segons l’informe de The Social Media. A Lleida ciutat hi ha un total d’11.396 perfils de la xarxa de microblogging, encara que només 2.828 es consideren actius.

L’ocellet blau ha perdut més de 600 usuaris en els dos últims anys. Així mateix, l’agència de màrqueting digital ha inclòs per primera vegada LinkedIn en el seu informe.

La xarxa social acumula un total de 77.000 usuaris registrats a la ciutat de Lleida, i és d’aquesta manera una preferència a l’hora d’elegir-la com a eina de captació de negoci, talent i marca personal.

L’estudi conclou que es manté el predomini dels perfils femenins a Facebook, on els usuaris de 40 a 65 anys han pujat un 6%, mentre disminueix el rang d’edat de 18 a 39 anys, encara que continua sent el majoritari. Per la seua part, Instagram marca una nova fita a l’arribar als vint milions d’usuaris a Espanya, la qual cosa suposa un creixement d’un 25% respecte al 2019. Les dones estan més representades a la xarxa social d’imatges, amb un usuari més urbanita.

D’altra banda, LinkedIn acumula 14 milions d’usuaris a Espanya, i és la setena xarxa social més utilitzada pels ciutadans.

tracking