SEGRE

Les criptomonedes a 'Vint-i-dos'

Aquest diumenge aconsegueix gratis amb diari SEGRE una nova edició de 'Vint-i-dos', la revista de ciència i tecnologia de les Terres de Lleida

Les criptomonedes a 'Vint-i-dos'

Les criptomonedes a 'Vint-i-dos'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge arriba una nova edició de Vint-i-dos, la publicació de ciència i tecnologia de les terres de Lleida. En aquest número farem una immersió en el món de les criptomonedes, moneda virtual de la qual se n'ha parlat molt durant les darreres setmanes. És una bombolla? Serveixen per alguna cosa? Serà el futur dels pagaments? Què són les cadenes de blocs? I els tokens i l'NFT? Què significa minar bitcoins? Mirarem de resoldre-ho parlant amb diferents especialistes de casa nostra. Ho farem amb el Marc Pàmpols, el Juan José Ruiz i l'Àlex Moga, que ens donaran la seva visió sobre aquest sistema econòmic emergent.

I és que les criptomonedes seran el tema central d'aquest número, que ens explicarà quant hauríem guanyat avui si l'any 2009 haguéssim invertit 1 euro (spoiler: molt). I repassarem dades curioses sobre aquestes monedes virtuals.

Farem un recorregut per la Universitat de Lleida per conèixer un servei clau que ofereixen a les empreses i que els permet investigar en ciència i tecnologia sense fer inversions, i en parlarem amb l'Antonio Ramos, el seu director. 

L'Òscar Ortega, secretari de l'AETI (Empreses TIC de Lleida) i CEO de bTactic, ens explicarà per què darrere de la transformació digital de les empreses i l'auge de la tecnologia s'hi amaguen diversos problemes endèmics. 

Coneixerem també una solució de la lleidatana IFR Group per a mútues que els permet optimitzar la relació amb els clients i a millorar la rendibilitat de les empreses. I SEMIC ens explicarà com, gràcies a eCityclic, han consolidat la digitalització de la Paeria de Lleida. I pujarem, com cada número, al Parc Científic i Tecnològic de Lleida per veure els projectes Next Generation que han presentat. 

Aplicarem trucs per aprofitar els nostres mòbils vells, sabrem si ens han robat el nostre compte de Facebook, coneixerem què és Google One i moltes més coses, com la primera retransmissió de LaLiga a través de Twitch. I Miguel Bosé, Els Bridgerton, Rocío Carrasco, el retorn d'un videojoc clàssic i l'aposta trencadora de Nintendo.

Tot això, i encara molt més, aquest diumenge 25 d'abril, a Vint-i-dos, gratis amb diari SEGRE. 

tracking