SEGRE

Ètica, moral i robots, aquest diumenge a 'Vint-i-dos'

El suplement de ciència i tecnologia de les terres de Lleida, aquest diumenge 26 de setembre, gratis amb Segre

Ètica, moral i robots, aquest diumenge a 'Vint-i-dos'

Ètica, moral i robots, aquest diumenge a 'Vint-i-dos'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què passa si, en un futur hipotètic, disparem un robot -que serà de la nostra propietat- mentre anem per carrer? Què passa si aquest robot té aparença humana? Ho veurem bé? Podrem matar els robots? O ja ho estem fent ara? On quedarà el llimb, i com ho veurà la societat del futur? Aquest diumenge parlem d'ètica, moral i robòtica a Vint-i-dos, el suplement de ciència, tecnologia i innovació de diari SEGRE. Ho farem amb Santi Serrano, director de l'Smart School de Lleida, i Josep Maria Forné, catedràtic de filosofia.

Més coses. Veurem què hi ha darrere dels grans incendis forestals i com ho investiga la Universitat de Lleida. En parlarem també amb Víctor Resco, enginyer de forests i doctor en ecologia, que ens explicarà cap a on anem en matèria d'incendis a casa nostra. 

Què és una granja 5.0? Ho descobrirem a través del projecte Vall Smart Farm, del Grup Vall Companys, i veurem què implica i com serà, aquesta granja del futur, i com empoderarà i facilitarà la vida als grangers.

La revista surt al setembre, mes de tornada a les aules. Nosaltres ho farem de la millor manera que coneixem, que és mirant al futur. I per això comptarem amb SEMIC, que ens explicarà com són les aules del futur que ja han instal·lat en més de 1.200 centres educatius d'Espanya, 62 dels quals a Lleida. 

I parlant de transformació, anirem fins a les instal·lacions de Canon a Lleida per saber com seran les oficines del futur, si imprimirem més o menys, i com gestionarem els arxius interns de les empreses. Un reportatge del futur de la impressió i la gestió d'oficina molt interessant d'una empresa puntera de casa nostra. 

Tindrem més coses. Tindrem novetats del Parc Científic de Lleida, coneixerem un prototip per crear bancs amb wifi, coneixerem els podcasts de l'IRB de Lleida amb SEGRE, sabrem quina és l'empresa de Lleida líder en eCommerce i coneixerem el youtuber que parla de matemàtiques que ho està petant, i que compta amb la col·laboració de l'EPS. 

El nostre home de la tecnologia, l'Àlex Moga, ens parlarà del metavers, l'univers digital en el qual hi conviurem els propers anys. 

I, com sempre, moltes més coses que podreu descobrir aquest diumenge 26 de setembre a la revista Vint-i-dos, gratis amb diari SEGRE.

tracking