SEGRE

TECNOLOGIA

Això és el que va guanyar Microsoft des que va sortir Windows 11

Això és el que va guanyar Microsoft des que va sortir Windows 11

Això és el que va guanyar Microsoft des que va sortir Windows 11EFE/Wu Hong

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant nord-americà de software i serveis informàtics Microsoft va anunciar aquest dimarts que durant els passats tres mesos, coincidint amb la sortida al mercat del sistema operatiu Windows 11, els seus beneficis es van disparar un 48 %.

L’empresa que van fundar Bill Gates i Paul Allen fa 46 anys, va aconseguir uns beneficis nets de 20.505 milions de dòlars en els tres primers mesos del seu exercici fiscal 2022, un 48 % superiors als 13.893 milions del mateix període de l’exercici passat.

La firma amb seu a Redmond (estat de Washington, EUA.) va facturar entre juliol i setembre 45.317 milions de dòlars, majoritàriament provinents dels serveis, i per sobre dels 37.154 milions obtinguts el setembre de 2020.

Per la seua part, els inversors de Microsoft es van embutxacar durant el passat trimestre 2,73 dòlars per títol, davant el dòlar amb 84 centaus de fa un any.

A més de ser el segment de negoci que més factura per a la companyia, els serveis també són el de més creixement, a un ritme del 34,4 %, davant el 5,24 % experimentat per la divisió de productes.

Entre els serveis que més van créixer es troben LinkedIn Màrqueting Solutions (61 %), Azure i altres serveis al núvol (50 %) i el software de gestió per a empreses Dynamics 365 (48 %).

Per la seua part, el negoci entorn de la videoconsola de Microsoft, Xbox, que l’any passat va viure una pujada sense precedents a causa de la irrupció de la pandèmia de covid-19, en els passats tres mesos va créixer únicament un 2 %.

En un interval intermedi d’entre el 10 i el 12 % de creixement interanual de la facturació se situen els productes vinculats al sistema operatiu Windows, que durant dècades va ser l’estendard de la companyia però que en els últims anys ha perdut preeminència.

Fa només unes setmanes, Microsoft va treure al mercat Windows 11, la primera actualització del software des de 2015, i en el que el menú d’inici i les icones de les aplicacions més utilitzades s’han mogut de la cantonada inferior esquerra de la pantalla (on es troben a Windows 10) al centre.

A més del canvi de posició, el menú d’inici es converteix en una mena de llançadora adaptada a cada usuari, amb les cantonades arrodonides i en la que es destaquen, per exemple, els documents utilitzats recentment o les aplicacions favorites.

En certa mesura, la renovació del disseny de Windows 11 atansa a Microsoft al del seu principal competidor al mercat dels sistemes operatius per a computadors, Apple, la interfície dels quals ja presenta moltes de les característiques que ara adopta la firma de Redmond.

En una aposta per la interoperabilitat entre dispositius, Windows 11 és compatible amb les aplicacions per a mòbils amb sistema operatiu Android (creat per Google), de manera que aquestes es podran descarregar al computador des de la botiga d’aplicacions d’Amazon.

En una entrevista amb Efe al juny després de presentar el nou sistema operatiu, el cap de Windows, Panos Panay, va explicar que tots els canvis a Windows 11 es van fer amb l’objectiu de "posar l’ésser humà en el centre".

El directiu va explicar que traslladar de posició el botó d’inici, encara que pugui semblar una cosa trivial, respon a una estratègia molt més àmplia que és la que ha guiat tot el redisseny del sistema operatiu per a ordinadors més utilitzat del món: que sigui el software el que s’adapti a la persona i no al revés.

Els comptes de Microsoft van ser ben rebuts a Wall Street, on les accions de la companyia pujaven un 1,44 % fins els 314,90 dòlars per títol en les operacions electròniques posteriors al tancament dels parquets novaiorquesos.

tracking