SEGRE

Conferències, exposicions i una missió: així serà l'Any Joan Oró

Comencen els actes de la commemoració dels cent anys del naixement del científic més important que ha donat mai lleida. Un any ple d'actes i conferències

Conferències, exposicions i una missió: així serà l'Any Joan Oró

Conferències, exposicions i una missió: així serà l'Any Joan OróSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa de l’Any Joan Oró, que commemora el centenari del naixement del cèlebre bioquímic lleidatà, se centrarà a apropar el llegat científic i els valors personals d’aquesta figura cabdal en l’estudi de l’origen de la vida. L’objectiu de l’Any Joan Oró és fer arribar a tots els públics la figura de Joan Oró i Florensa (1923-2004), tant per les seves excepcionals aportacions científiques com per la seva trajectòria vital que permet difondre valors clau com ara la humilitat, l’emprenedoria, la valentia o la recerca com a instrument per fomentar la pau al món.

En l’acte de presentació de les principals activitats, el conseller de Recerca i Universitats Joaquim Nadal va destacar el compromís institucional transversal juntament amb el suport provinent d’empreses i organismes privats en la commemoració del centenari de Joan Oró. La commemoració vol atreure més de 100.000 persones gràcies als diferents actes de divulgació científica programats, i que tenen com a objectius principals donar a conèixer la figura de Joan Oró, apropar al públic l’enigma sobre l’origen de la vida i la cerca en altres planetes, despertar en el públic l’emoció per la vida, i incentivar vocacions científiques. Per la seva banda, el comissari de l’Any Joan Oró, l’astrònom Joan Anton Català i Amigó, va explicar que el programa d’activitats té quatre pilars fonamentals: una exposició de gran format i caràcter itinerant, diversos cicles de conferències adreçats a tots els públics, el projecte educatiu Missió Joan Oró, i diferents publicacions i continguts audiovisuals.

“Un programa que mantindrem viu per incorporar les propostes d’entitats d’arreu de Catalunya per donar a conèixer una figura històrica i irrepetible”, va assenyalar Català.L’exposició itinerant ocuparà 280 metres quadrats, i contindrà elements provinents del fons del llegat de Joan Oró, material audiovisual de gran impacte –com una recreació de paisatges marcians–, i elements interactius per afavorir la immersió dels visitants a l’exposició. Pel que fa a les conferències, n’hi haurà per tot el territori i s’aniran anunciant al llarg de les properes setmanes. A més, des d’aquesta publicació, Vint-i-dos, realizarem un ampli seguiment de totes les activitats que es realitzin al llarg d’aquest any que ens aproparà a la figura del gran científic de Lleida.

Conferències, exposicions i una missió: així serà l'Any Joan Oró

Conferències, exposicions i una missió: així serà l'Any Joan OróSEGRE

tracking