SEGRE

Perquè ja ningú parla dels Bitcoins ni de les criptomonedes?

Fins fa pocs mesos va ser un dels temes de moda en totes les tertúlies. Ara ja portem una bona temporada sense saber-ne gran cosa. Han desaparegut?

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bitcoin va néixer l’any 2009, però no va ser fins a finals de 2017 que hi va haver la gran explosió –o bombolla– d’aquesta criptomoneda. En aquells moments molta gent va córrer a interessar- se pel seu funcionament i rendibilitat de la criptomoneda. Un cop assumit que era impossible entendre com funcionava aquesta cadena de valor entre usuaris, es va girar el focus cap a la rendibilitat. I això ja va començar a interessar més. La bogeria d’aquell 2017 va fer passar el valor d’un Bitcoin de 800 a 16.000 euros. Òbviament qui havia invertit en aquesta criptomoneda –n’hi ha diversos tipus, a part del Bitcoin– i la va saber vendre al seu millor moment, va aconseguir un rendiment excepcional. En pocs dies va tornar a baixar a valors d’uns 5.000 euros, fins que va tornar a repuntar a mitjans de 2019, quan va escalar fins als 10.600 euros. Actualment circula al voltant dels 8.000 euros per Bitcoin.

Poca gent va entendre com funcionaven, però la rendibilitat era molt alta. i la bombolla va explotar

Però tornem a la pregunta inicial. Què ha passat amb la criptomoneda? Per què han desaparegut de l’opinió pública i ja poca gent en parla?

Una de les respostes més clares és que en el moment de la gran bombolla era quan s’assegurava que aquesta moneda virtual hauria de convertir-se en tot un estàndard d’ús comú i diari. Això no s’ha complert, probablement perquè s’ha entès com un producte financer d’alts canvis sense saber com funciona a la vida real. Qui tingui Bitcoins poc es refia de pagar avui productes o serveis amb ells. És més una inversió de futur que una realitat del present. Tal com diu un mitjà especialitzat, si han de comprar-ne, aprofitin ara, ja que el millor moment és quan ningú en parla. 

Perquè ja ningú parla dels Bitcoins ni de les criptomonedes?

Perquè ja ningú parla dels Bitcoins ni de les criptomonedes?

tracking