SEGRE

Mòbils amb càmeres de 108 megapíxels. Really, George?

Samsung ha desenvolupat una càmera de 108 megapíxels per a telèfons mòbils que portarà un Xiaomi. El gran dubte que planteja és: Per què?

Mòbils amb càmeres de 108 megapíxels. Really, George?

Mòbils amb càmeres de 108 megapíxels. Really, George?

Creat:

Actualitzat:

El fabricant xinès Xiaomi ha anunciat el primer telèfon mòbil amb una càmera amb 108 megapíxels i que ha desenvolupat la coreana Samsung. La pregunta és per què volem exactament més de cent milions de píxels al nostre dispositiu?

Accepto que aquesta pregunta podria tenir una resposta òbvia, que no és cap altra que la de crear millors fotografies. Aquí en el fons s’amaga un problema bastant més preocupant i que tractaré al final de l’article: la innovació. Però l’anunci d’aquesta càmera ha obert un debat interessant que els resumiré en tres aspectes clau a tenir en compte. El primer és la capacitat que haurem de tenir per emmagatzemar fotografies de 108 Mp, ara que els usuaris ens hem acostumat a fer desenes de fotografies de cop. El segon és que farem fotografies de cent milions de píxels per acabar-les publicant a Instagram i WhatsApp, xarxes que les comprimeixen i redueixen. El tercer és que, amb el preu de sortida –vora 700 euros–, segurament sortirà més a compte adquirir equips fotogràfics semiprofessionals que un mòbil que faci bones fotos. 

La innovació actual del sector dels mòbils es basa a augmentar prestacions que ningú ha demanat

Com deia, cal parlar d’innovació. Aquesta ha assolit un nivell d’estancament en què els fabricants només ens poden sorprendre amb més megapíxels i amb pantalles rodones que després es tornen quadrades, i després tornen a arrodonir-se. És aquesta la innovació que esperem? Recordeu que fa anys que parlem del grafè, material per obtenir dispositius irrompibles, amb bateries de llarga vida i que acabaria amb el drama del coltan. La necessitat de crear productes nous cada sis mesos ens està portant a absurditats com aquestes. Menys megapíxels i molta més innovació!

tracking