SEGRE

Les matemàtiques, de llenguatge fonamental a prescindible?

Que cada govern vulgui la seva pròpia llei educativa no és nou. Tampoc ho és voler treure’s de sobre una de les assignatures bàsiques per entendre el món.

Les matemàtiques, de llenguatge fonamental a prescindible?

Les matemàtiques, de llenguatge fonamental a prescindible?

Creat:

Actualitzat:

La nova llei educativa (Lomloe) que està tramitant el Congrés dels Diputats proposa que l’assignatura de Matemàtiques a Batxillerat passi de ser obligatòria a optativa. Un canvi d’última hora que torna a la llei aprovada l’any 2006 i que ha posat en peu de guerra la Reial Societat Matemàtica Espanyola, que ho veu com un despropòsit de grans proporcions, “com eliminar l’assignatura de Llengua al batxillerat Humanístic”, ha assegurat el seu president, Luis Rodríguez.

La crisi del Covid-19 ha demostrat la importància de les matemàtiques per entendre el món

El professor de matemàtiques de 4t d’ESO i Batxillerat del Col·legi Mirasan de Lleida Ferran Montardit espera que aquesta mesura no s’aprovi i que, en cas que es faci, la Generalitat actuï aplicant el seu percentatge de competència en Educació. Segons Montardit, les matemàtiques són fonamentals en el desenvolupament dels estudiants, d’una banda per ser la base imprescindible de qualsevol estudi científic i, per l’altra, per millorar les capacitats de pensar, deduir i tenir capacitat de resolució de problemes. “L’exemple més recent de la seva importància ha sigut durant la pandèmia, en què han sigut clau per interpretar el comportament del coronavirus, però és que són tant o més importants en l’economia, la tecnologia i tota la ciència, perquè és el llenguatge en què es basa qualsevol modelització d’estudi de l’Univers”.

Treure l’obligatorietat de les matemàtiques suposaria un greuge per a molts alumnes que les necessitaran en els seus estudis superiors, universitaris o de formació professional, que requeriran grans sobreesforços i cursos zero a les facultats per, no només perdre el ritme dels estudis, sinó també per evitar l’abandonament d’aquests estudis.

tracking