SEGRE

Han tornat per salvar-nos la vida. Llarga vida als codis QR!

Quan semblava que l’ús dels codis QR ja era una cosa del segle passat, va arribar una pandèmia que va obligar molts negocis a tornar-lo a utilitzar. I dóna molt joc.

Tornen els codis QR

Tornen els codis QR

Creat:

Actualitzat:

Els codis QR es van començar a posar de moda fa més de deu anys, quan amb l’auge de l’ús de les dades, els dispositius mòbils i les ganes de proposar noves formes de comunicació van començar a aparèixer en aparadors, rètols i pàgines de diari que volien aportar un punt multimèdia als seus clients. En realitat el naixement d’aquest codi, que significa Quick Response, data del 1994 i es va crear com una evolució del codi de barres amb finalitats industrials.

Els QR no només obren webs. Podem enviar un correu, fer una trucada, pagar online o geolocalitzar-nos

Així, semblava que l’ús dels QR, després d’un auge durant la primera dècada de segle, anava a la baixa. Fins que va arribar la pandèmia. En poques setmanes, bars i restaurants, majoritàriament, es van haver d’adaptar a les restriccions que prohibeixen tenir cartes plastificades i compartides entre els clients. La gran majoria van incorporar els codis QR com a solució, veurem si temporal o definitiva, per tal d’informar els usuaris de les seves propostes.

Com que aquests codis apunten a un web, aquest es pot editar regularment amb nous plats o novetats, i inclús poden incorporar elements comunicatius que fins ara no tenien, com anuncis, productes o propostes de comunitats socials. Molta gent hem tornat a tenir aplicacions de lectura de codis QR al nostre mòbil, moment que altres tipus de comerços podrien aprofitar per realitzar accions de captació i de valor afegit.

Un avís. Escanejar un codi QR desconegut pot apuntar a virus o malware i pot ser molt perillós. Confieu només en codis que vegeu en llocs oficials, com el de la imatge que encapçala aquest article, que us animem a escanejar.

tracking