SEGRE

TECNOLOGIA AVENÇOS

De Cervera a l'espai amb 'Enxaneta'

Un enginyer de la capital de la Segarra lidera l'equip tècnic de l'empresa que ha desenvolupat el nanosatèl·lit || De 32 anys, va estudiar al Jaume Balmes

L’equip d’Open Cosmos, amb Jordi Barrera (a primera fila, segon per l’esquerra).

L’equip d’Open Cosmos, amb Jordi Barrera (a primera fila, segon per l’esquerra).SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enginyer que lidera l’equip tècnic d’Open Cosmos, empresa que ha desenvolupat el nanosatèl·lit Enxaneta, és l’enginyer de Cervera Jordi Barrera Ars, de 32 anys. El seu amic Marc Llorens el qualifica com un home “molt treballador i reservat”. Va estudiar al col·legi Jaume Balmes de la capital de la Segarra i, finalment, va fer enginyeria aeronàutica a Terrassa. Posteriorment, segons va explicar Llorens, es va traslladar al Regne Unit, on va ser soci fundador d’Open Cosmos.

Segons el que va ser el seu professor de Física entre el 2004 i el 2006, Ramon Pollina, “va ser un alumne “bo i compromès”. Pollina recorda que el passat dia 5 de març va fer una videoconferència amb els diferents alumnes de l’institut. De Cervera recorda Marc Llorens, que va tocar amb el grup de batukada Bombollers, també va estar als geganters i al club de bàsquet Cervera, és aficionat a l’alpinisme i en l’actualitat forma part de l’equip de rem de Manchester.

S'ha de recordar que l’Enxaneta és el nanosatèl·lit que la Generalitat va llançar dilluns. Aquest permetrà dotar d’una millor connectivitat Catalunya i fer-se un lloc al sector econòmic vinculat a l’espai, conegut com Newspace (vegeu SEGRE d’ahir). L’Enxaneta orbitarà a baixa altura, a uns 500 quilòmetres de la Terra.

Així mateix, la gestió i control dels nanosatèl·lits de la Generalitat es durà a terme des de l’estació terrestre ubicada a l’Observatori Astronòmic del Montsec, a Sant Esteve de la Sarga, a la comarca del Pallars Jussà, i que està gestionada per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

tracking