SEGRE

La Paeria de Lleida consolida l'Administració electrònica

La Paeria de Lleida consolida l'Administració electrònica

La Paeria de Lleida consolida l'Administració electrònicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria segueix apostant per la transformació digital i consolida el model d’Administració electrònica amb la nova eina de gestió d’expedients, que permet la relació telemàtica amb la ciutadania. El projecte ha estat realitzat conjuntament amb eCityclic, la divisió de més de 50 especialistes en administració electrònica de l’empresa lleidatana SEMIC, que amb més de 380 professionals ha esdevingut un referent IT a nivell nacional.

L’ajuntament va impulsar aquest projecte de digitalització a finals del 2017 amb el propòsit de construir una connexió immediata i directa amb la ciutadania, així com donar compliment legal a la Llei 39/2015. Segons Jordina Freixanet, tinenta d’alcalde i regidora de Govern Obert, es tracta “d’ajudar la ciutadania i les empreses fent una bona Administració, 24/7 els 365 dies, immediata i propera”.

Aquesta nova eina de gestió d’expedients compleix els requeriments de l’ajuntament. Així, és pionera tecnològicament i de màxima seguretat, però alhora altament usable i intuïtiva per facilitar el seu ús i aprenentatge i s’ha implementat de forma progressiva i escalable. Per a Laura Sunyol, responsable d’Administració Electrònica de la Paeria, la prova pilot, en un àmbit d’actuació reduït i amb tràmits que ja es disposaven en format electrònic, “ha permès una implantació tècnica en un temps rècord”.

El desenvolupament va continuar amb la integració dels serveis a la ciutadania, així com la conceptualització de fluxos d’intercanvi d’informació entre departaments per poder treballar en un mateix expedient de forma col·laborativa i eficient.

Un aspecte rellevant ha estat la gestió del canvi i l’adaptació procedimental i dels treballadors a la nova eina, en què l’acompanyament i proximitat de l’empresa eCityclic de SEMIC ha estat d’especial rellevància, des de la fase inicial fins al seguiment en l’ús diari de l’eina.

El resultat ha sigut que el gestor d’expedients ha esdevingut la peça angular del nou model d’Administració electrònica de la Paeria i, en un any complicat per la pandèmia, ha permès treballar al 100% de manera digital. En xifres, ja hi ha més de 600 usuaris, 200 mil documents, 45 mil expedients electrònics i un 85% del registre d’entrada telemàtic.

tracking