SEGRE

Digitalització en el món ramader. Què és una granja 5.0?

La digitalització és responsabilitat de tots. També de la ramaderia, a fi de millorar l’alimentació, el benestar, la bioseguretat i l’eficiència de cada planta.

Digitalització en el món ramader. Què és una granja 5.0?

Digitalització en el món ramader. Què és una granja 5.0?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot parametritzat. Aquesta és la idea que hi ha darrere del projecte de granja 5.0, vinculada a l’Internet de les Coses, que desenvolupa el Grup Vall Companys dins del projecte Vall Smart Farm, que aposta per captar i analitzar en temps real les dades de tot el que passi a dins de la granja, aportant solucions analítiques basades en el Big Data Farm. I és que la granja 5.0 està plena de dades que controlen valors ambientals i de consum (aigua, temperatura, humitat, pinso o electricitat) per afavorir la sostenibilitat i eficiència, i poden arribar a detectar i predir incidències que puguin afectar tant el benestar dels animals com una criança de qualitat.

Els objectius d’aquesta granja s’articulen en quatre grans eixos: estudiar noves tècniques d’alimentació dels animals; reforçar els sistemes de salut, confort i bioseguretat dels animals; avaluar les diferents pràctiques per a la sostenibilitat de la producció i, finalment, aportar solucions basades en totes les dades extretes. Aquests quatre eixos permeten millorar la salut dels animals, garanteixen un menor impacte mediambiental i asseguren una qualitat de la carn òptima des d’un punt de vista organolèptic i saludable.

Des del punt de vista tecnològic i disruptiu la granja 5.0 és, entre altres coses, bàscules intel·ligents a les menjadores, equips de desinfecció automàtica, captura d’imatges per al control de visites, gestió dels residus orgànics per hidròlisi i dels purins per afavorir l’economia circular.

Però també és empoderar el granger, que rep tota la informació al seu mòbil en temps real i pot actuar i gestionar-la al moment. I, si cal, efectuar comandes de pinso en línia des del mòbil.

tracking