SEGRE

SEMIC i la tornada a les aules digitals de l'escola del futur

Digitalitzar l’educació no és només posar un ordinador a una aula, sinó crear un espai perfecte en què l’alumne sigui al centre de l’aprenentatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setembre és el mes de la tornada a l’escola. Una tornada que enguany recull algun dels beneficis que ens han aportat dos cursos anteriors marcats per la crisi sanitària. Classes a distància, ús de plataformes i molta digitalització que a vegades no és el més òptima del que ens pensem. Per a Isidre Llop, del departament d’educació de la lleidatana SEMIC, digitalitzar l’educació no és només posar un ordinador a l’aula, sinó tot un canvi de paradigma que giri al voltant de plataformes, eines i el coneixement informàtic i digital tant de professors com d’alumnes, un pas endavant cap a les competències totals digitals.

Segons Llop, la digitalització comportarà un canvi tan en la forma d’ensenyar com en l’avaluació: “Les classes seran interactives, amb alumnes que participin en projectes i amb una avaluació constant, en què sigui més important el coneixement del dia a dia que no el que pugui arribar a estudiar per aprovar un examen. Els alumnes aprenen jugant, si han de saber fer moure un robot abans hauran d’aprendre a programar. Cal que entenguin les eines que tenen al seu abast”.

La pandèmia ens ha ensenyat a treballar a distància, també en l’educació, amb una mirada cap a les classes híbrides, en les quals els alumnes que no puguin assitir-hi puguin fer-ho des de plataformes creades per a aquestes finalitats. En aquestes plataformes, com Google Workspace, Microsoft 365 o l’ecosistema d’Apple, els alumnes tenen una identitat digital amb la qual poden treballar amb les aplicacions específiques d’educació, trobar treballs, veure classes virtuals o treballar en documents i correccions.

Per aconseguir-ho, SEMIC acompanya les escoles en els seus projectes de transformació digital, ajudant-les a convertir-se en l’escola del futur que imaginen ser. Ofereix solucions globals que van des de millorar la xarxa wifi, renovar els dispositius, fer formació al professorat, implementar plataformes digitals de gestió educativa o, inclús, canviar el mobiliari específic i la infraestructura de l’aula.

Actualment, SEMIC ofereix solucions digitals en més de 1.200 centres educatius a Espanya, 62 dels quals a Lleida i província, i ha subministrat aquest curs 25.000 dispositius a estudiants.

SEMIC i la tornada a les aules digitals de l'escola del futur

SEMIC i la tornada a les aules digitals de l'escola del futurSEGRE

SEMIC i la tornada a les aules digitals de l'escola del futur

SEMIC i la tornada a les aules digitals de l'escola del futurSEGRE

tracking