SEGRE

Aquesta és la primera estació de gas natural de Lleida

INCOENERGY SOLUTIONS GROUP gestiona instal·lacions de subministrament de gas natural vehicular i realitza la comercialització d’aquest a l’usuari final.

Aquesta és la primera estació de gas natural de Lleida

Aquesta és la primera estació de gas natural de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Incoenergy Solutions Group, en col·laboració amb el GEA ENERGIA CRIO, S.L (GECRIO), empresa lleidatana domiciliada a Balaguer, va posar en servei a mitjans del passat mes d’agost la primera instal·lació de subministrament de gas natural comprimit i gas natural liquat d’ús públic per a vehicles de la província de Lleida.

Aquesta instal·lació es troba ubicada a la sortida 462 de l’autovia A2, a la rotonda d’entrada al polígon de Torrefarrera. Es tracta d’una ubicació estratègica tant per la seva proximitat a la ciutat de Lleida com per l’accés des de l’autovia. A més a més, en col·laboració a la benzinera annexa, s’ofereixen una sèrie de serveis com aparcaments, restaurant, etc. per als transportistes i viatgers.

La col·laboració amb GEA ENERGIA CRIO inclou un projecte CDTI amb una millora a la gestió de les emissions de gas natural. Aquesta planta ha de servir per aplicar noves tecnologies a les estacions de subministrament de GNL i GNC que s’estan construint als diferents mercats en què GEA ENERGIA CRIO, S.L està actualment implantat a diferents províncies i a les ciutats de Còrdova, Albacete, Ciudad Real, Madrid, Jerez de la Frontera, etc., a nivell d’Europa a França, Andorra, Portugal, Itàlia, i fora de la comunitat a la Rep. Dominicana i Xile. La instal·lació de Lleida destaca a més per haver-se realitzat amb un disseny horitzontal i modular fruit d’anys d’investigació de GECRIO. Aquest disseny facilita el muntatge de la instal·lació fins al fet que no és necessari realitzar obres prèvies ni cap condicionament de parcel·la i a més permet canviar-la de lloc a posteriori si és necessari.

El gas natural és un gran conegut a Europa i al món en la lluita contra les emissions contaminants i en la millora energètica d’instal·lacions de generació elèctrica, instal·lacions industrials i fins i tot en les instal·lacions domèstiques. Des de fa uns anys, està a més cobrant vital importància en l’àmbit de la mobilitat, on està penetrant amb força i constància en el ventall de combustibles disponibles per a automoció, i és avui dia la millor alternativa quant a compromís entre reducció d’emissions, prestacions i estalvi que es pot trobar en el mercat als combustibles tradicionals.

  • Dos estats físics de gas natural. El trobem en gas natural comprimit o liquat. Qualsevol de les variants és una alternativa real que permet millorar la qualitat de l’aire de les ciutats, aconseguint una reducció d’un 85% de les emissions d’òxids de nitrogen i un 100% de les partícules en suspensió.
  • Situa Lleida al mapa europeu. A Europa hi ha més de 350 estacions GNV. A Catalunya n’hi ha 13 i aquesta és la primera de la província de Lleida. La instal·lació d’aquestes estacions facilita que les empreses de l’entorn hi apostin.
  • Aplicacions reals. A més del benefici que pot aportar quant a us privat per a camions, turismes i furgonetes, el punt de subministrament de GNV també pot ser una font de subministrament de gas per a serveis municipals, com vehicles de policia local, recollida de residus o transport de viatgers.
tracking