SEGRE

Els tràmits a l'administració que volem, amb eCityclic de SEMIC

Òscar Ruiz és el director de Desenvolupament de Negoci d’eCityclic, la marca especialitzada en administració electrònica de SEMIC, tot un entorn, per sort, canviant.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òscar, què és eCityclic? La divisió de SEMIC per a la transformació digital de l’administració pública. Oferim solucions informàtiques que donen compliment a la normativa del sector públic a ajuntaments, consells comarcals, diputacions, consorcis, empreses públiques o universitats. La nostra suite té tres línies de producte: web, videoactes i gestió administrativa.

En quin moment es troba l’administració electrònica? Hi ha ens públics que han fet la feina i es troben en una posició còmoda. En aquest sentit, la Covid ha sigut un examen que ha sigut una anècdota per a alguns i un mal de cap per a altres. D’altra banda, nosaltres ja no parlem d’administració electrònica, sinó d’administració en general, i és que hi ha un marc normatiu que marca les bases de com ha de ser l’administració digital: única, operable, segura, usable. Està tot escrit.

I què aporta eCityclic? Des del vessant tecnològic, usable, accessible, de rendiment i de qualitat tenim una proposta de primera divisió, amb un acompanyament al llarg de tot el viatge amb un equip expert i proper.

És per a tots els ajuntaments? Sí, perquè la nostra plataforma és altament escalable i permet donar servei a ajuntaments tan diferents com el de Lleida o el de Foradada. És la mateixa plataforma amb elements configurables diferents. Cal apuntar que el compliment normatiu no només afecta els ajuntaments, sinó tot el sector públic.

I és fàcil d’utilitzar? Molt. Per a la població és una eina senzilla, intuïtiva, propera, amb un llenguatge fàcil i consultable quan i on sigui. I per als treballadors de l’administració també, ja que tenim un equip de consultors que ofereix una posada en marxa còmoda i efectiva.

També oferiu retransmetre els plens. Podem oferir sessions o plens en videoconferència, enregistrar-les i emetre en directe o publicar-los en xarxes socials, generant un document multimèdia signat electrònicament amb el contingut, intervencions i decisions preses. Hem fet des de plens presencials a telemàtics, i ara s’imposaran els híbrids. I tot amb sistema de vot electrònic en directe.

Com va la seguretat? És un element clau. Cada dia llegim sobre atacs a entitats, tant privades com públiques, algunes de molt grans. La suite eCityclic compleix amb l’Esquema Nacional de Seguretat en la seva categoria alta, que a més va lligada a una capa de seguretat addicional i amb un servei de recuperació del sistema en qüestió de minuts.

Hi haurà novetats? Malgrat que la nostra plataforma sigui jove, té un llarg recorregut de creixement. Incorporarem robòtica i Intel·ligència Artificial que ens ha de permetre millorar processos i agilitzar tràmits. Ara que hem aconseguit el zero paper, el proper pas serà passar del document a la dada, cosa que millorarà la transparència.

Podem parlar de números? Avui tenim un centenar llarg d’administracions que utilitzen elements de la nostra suite d’eCityclic, ja sigui sencera o parcial, per l’alta modularitat que permet abordar qualsevol projecte. Per exemple, la diputació de Barcelona utilitza el nostre registre d’entrada i sortida i integrat amb tot l’ecosistema digital de la Diputació. Una altra experiència és amb Castella i Lleó, amb la qual hem elaborat portals de transparència per a les entiotats locals.

Només ajuntaments de Catalunya? Ara ens trobem en un moment de creixement arreu de l’Estat espanyol, i darrerament hem signat acords a Còrdova, Cadis, Jaén, Algesires, Parla o Lanzarote. Però el gruix és a casa nostra, per exemple amb l’ajuntament de Lleida o el Consell Comarcal del Pla d’Urgell. La relació amb aquests ens és molt propera i satisfactòria.

Què diríeu als responsables d’administracions públiques que ens llegeixin? Que preguntin a les entitats del seu voltant per la seva experiència amb la plataforma i amb la gent d’eCityclic. Estarem encantats de rebre’ls a la nostra família.

Els tràmits a l'administració que volem

Els tràmits a l'administració que volemSEGRE

tracking