SEGRE

Guies comercials: L'altra cara de les aplicacions de Reskyt

Amb la plataforma de Reskyt, associacions comercials o municipis poden crear la seva pròpia guia comercial completa i funcional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan parlem de Reskyt podem caure en l’error de pensar exclusivament en aplicacions mòbils per a negocis online, l’e-commerce. Però malgrat que el nucli central d’aquesta empresa del Pla d’Urgell sigui el comerç electrònic, la seva plataforma va molt més enllà.

Prova d’això són les guies comercials, espais que han vingut per substituir les tradicionals guies en paper i que ara les trobem en format digital, en aplicació mòbil per a Android i iOS, dinàmiques, sempre en constant evolució i aportant un valor afegit que la guia en paper no pot oferir.

Des del seu obrador digital Reskyt ha creat una plataforma que permet a pobles, ciutats i emprenedors tenir les seves pròpies guies comercials en format aplicació mòbil. Rafa Martínez, director de Negoci de Reskyt en destaca la de Comerciants d’Alfarràs, la Cistella de València, la de Maçanet de la Selva, la Ribera Sur de Navarra, la de l’Aplec del Caragol de Lleida, l’App Aliments del Territori de la Diputació de Lleida o, entre moltes altres, l’App Guia de Balaguer. Hem parlat amb Rafel Jesús, gerent d’aquesta última, per conèixer com es gestiona una guia comercial d’una ciutat com Balaguer. El Jesús ens explica que gràcies a la plataforma de Reskyt ha pogut crear una gran guia dels negocis de la ciutat, on a més els usuaris troben restauració, turisme i indústria. I tot això ho ha pogut fer sense haver de tenir coneixements d’informàtica, ja que la plataforma de Reskyt és tan flexible que permet poder crear des de potents e-commerce i webs adaptables al mòbil com aplicacions, “el client mana, i a més pot demanar quan vulgui passar d’un web a una app. A més, el disseny és a mida”.

En aquestes guies l’usuari hi pot trobar contingut de valor pràcticament il·limitat, des de les xarxes socials d’una empresa als menús dels restaurants, i fotos o contacte. Rafel Jesús agraeix el contacte directe amb Reskyt per poder solucionar qualsevol incidència al moment.

Rafel Jesús, gerent de l'App Guia de Balaguer

Rafel, com comença l’aventura de l’App Guia de Balaguer? Per la meva inquietud per voler aportar alguna cosa a la ciutat de Balaguer. Vaig pensar a crear una versió digital de les mítiques Pàgines Grogues.

Sona bé, però tecnològicament... Per sort feia temps que coneixia el Rafa Martínez, de Reskyt. Un dia em va explicar com funcionava la seva plataforma i vaig veure que encaixava perfectament amb el que jo volia fer: tenir un web-app que em permetés crear webs i que a la vegada fossin aplicacions per a mòbils.

I va néixer l’aplicació. Què hi oferiu? Fa set anys que vam néixer. Els usuaris hi troben informació comercial de Balaguer, però també gastronòmica, cultural, industrial i turística. Tot digitalitzat, sempre al mòbil i a la butxaca.

Tens dades, de Guia de Balaguer? Des de l’inici ja hem aconseguit més de 9.000 descàrregues. L’any passat 1.500 i més de 200.000 visites a l’aplicació. I enguany amb el ritme que portem doblarem xifres.

Quantes empreses hi ha, a la Guia? Entre comerços i indústria prop de 280.

I quina és la valoració dels clients? Estan molt contents, tant que durant la pandèmia la gran majoria ha seguit en el projecte.

Guies comercials: L'altra cara de les aplicacions de Reskyt

Guies comercials: L'altra cara de les aplicacions de Reskyt

tracking