SEGRE

Lleida, pol d'atracció, és la cinquena universitat de l'estat en mobilitat d'estudiants

La Universitat de Lleida és la cinquena de l'estat en mobilitat d'estudiants

Lleida, pol d'atracció

Lleida, pol d'atraccióSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat acadèmica que realitza la Universitat de Lleida en tots els campus situats a la ciutat atreu al voltant de 4.500 estudiants de fora de la província de Lleida d’un total de 10.173 estudiants, xifra que suposa el 44 per cent dels estudiants de la UdL. Si posem el focus en els estudiants de grau, l’àmbit geogràfic que aporta més quantitat d’estudiants –a banda de les comarques de Lleida– correspon a les províncies limítrofes amb la de Lleida: Barcelona, amb 979 estudiants, Tarragona (565), Osca (390) i Saragossa (114). La comparació d’aquesta magnitud amb la de les universitats de Catalunya i les de la resta de l’Estat reforça encara més el potencial d’atracció de la UdL d’estudiants de fora de la província.

Així, és la primera universitat de Catalunya amb la taxa més alta de mobilitat en estudis de grau per canvi de província, en què el 44% del total dels estudiants de grau provenen d’altres províncies. De la mateixa manera passa en el conjunt del sistema universitari de l’Estat, on la UdL és la cinquena universitat amb més mobilitat de fora de la província, molt a tocar de la Universitat de Valladolid, que és la quarta, i només superada per les de Granada, Santiago de Compostel·la i Salamanca.Tot això explica que, d’una banda, la dimensió territorial de la Universitat de Lleida depassa les comarques de Lleida i abasta la majoria de províncies de l’Estat i, de l’altra, genera un impacte favorable en la dinamització social, cultural i econòmica de la ciutat de Lleida, on es localitzen els principals campus de la Universitat. Tant és així que la ciutat de Lleida és la tercera ciutat de Catalunya amb centres universitaris que atreu més proporció (12%) d’estudiants.Aquesta realitat s’explica per la combinació de diferents factors, entre els quals destaca la proposta acadèmica de la UdL, la situació geogràfica de la ciutat –ubicada al centre de la vall de l’Ebre– o les bones comunicacions amb els territoris adjacents.

Tots aquests són factors que contribueixen a la notable capacitat d’atracció d’estudiants de les comunitats situades al voltant de l’Ebre, especialment d’Aragó i Navarra, on els centres de la ciutat de Lleida ocupen el 1r i 2n lloc, i les de l’àrea de l’Atlàntic o Extremadura. En aquests territoris, els estudiants de grau que cursen graus a Catalunya es decanten pels centres de la ciutat de Lleida. La preinscripció als graus de la Universitat de Lleida per al curs 2022/2023 ja està oberta fins al proper 1 de juliol.

La podreu fer a través del portal universitats.gencat.cat/ca/preinscripcions, via telefònica al 973 702 125 o per correu electrònic a gestioacademica.preins@udl.cat.

tracking