SEGRE

Esofitec: la digitalització del despatx professional

El Kit Digital és la gran oportunitat per la digitalització, i Esofitec hi té un paper clau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’evolució dels despatxos professionals en els darrers anys ha significat un canvi, tant en la manera com s’exerceix la professió d’assessor, com en la forma de relacionar-se i comunicar-se amb els clients. El despatx professional ha passat de tenir un model de gestió pur a tenir-ne un altre de més dedicat a l’assessorament professional.

Ens trobem amb un assessor que va cap a la transformació digital, més o menys ràpid, però que tard o d’hora haurà d’arribar-hi. Sobretot perquè l’administració pública ha fet una forta aposta per la via telemàtica i el client de l’assessoria és cada vegada més digital.

Els despatxos professionals s’han d’adaptar de manera eficaç i eficient a les noves tecnologies per no quedar-se enrere, davant de les noves condicions competitives del món empresarial, immers en una evolució constant. La digitalització s’ha convertit, sens dubte, en una de les prioritats més importants per a les empreses de tota mena de sectors i mides en els darrers anys.

Un client digitalitzat que busca rapidesa i comoditat en el servei

El tipus de client que arriba, és un client innovador i cada vegada més digital ja que està acostumat a comprar els seus productes a Internet i que arribin a casa al dia següent. De la mateixa manera, busca enviar tota la informació, presentar impostos, certificats, firmar documents des de l’empresa o des de casa. Per això és imprescindible que el despatx amb què treballa estigui digitalitzat i compti amb aplicacions que li permetin fer tots aquests processos molt més automàtics i menys presencials. L’augment de les transaccions electròniques mitjançant l’ús del certificat digital i la signatura electrònica per exemple, ha suposat l’aparició de demanda d’aquests serveis per als despatxos.

Ara, les empreses utilitzen mitjans electrònics per a la signatura de contractes o qualsevol tipus de document. Els hi resulta molt més còmode i àgil enviar-ho per correu electrònic i rebre-ho signat electrònicament. Per aquest motiu, els despatxos han de comptar amb plataformes que els permetin oferir-li als seus clients aquests serveis.

El despatx i els seus clients han de poder treballar, si és possible, amb les mateixes eines integrades, proporcionant des del despatx no ja només l’assessorament imprescindible, sinó les eines que serviran per a obtenir aquests objectius. El camí pel despatx és tenir eines intel·ligents, integrades, col·laboratives i fàcils d’utilitzar. Gràcies a aquestes solucions li serà possible al despatx augmentar la vinculació amb els clients, i aquesta relació és vital per a la viabilitat i el creixement del Despatx Professional.

Canvis normatius: adaptar-se a les novetats de manera àgil

L’adaptació immediata als canvis normatius és una prioritat als despatxos professionals, ja que l’Administració, cada cop més digitalitzada, continua introduint canvis, una línia dominant que seguirà al llarg dels propers anys. Per aquesta raó, apostar per aplicacions tecnològiques que garanteixin la seva adaptació immediata a la normativa és una de les claus per al Despatx. Comptar amb fabricants sòlids i de confiança és bàsic. El fabricant de software Wolters Kluwer és líder en oferir solucions integrals per al despatx, garantint sempre l’adaptació a tots els canvis normatius de les seves aplicacions.

A Lleida, la consultora Esofitec n’és partner Premium, sent un dels distribuïdors més importants per tota la comarca així com a l’Aragó, Girona i Tarragona.L’objectiu de Wolters Kluwer passa des de fa temps per liderar l’adaptació dels despatxos a la transformació digital. Una transformació que, tal com recorda Èlia Urgell, Tax product manager de Wolters Kluwer Tax & Accounting, encara que s’està accelerant en els darrers anys, és un procés que porta gestant-se des de fa temps i que ha implicat un canvi tant en la relació entre l’assessor i els seus clients com en la cerca de nous models de negoci del despatx.Recentment, la multinacional holandesa ha presentat la seva darrera solució, a3innuva, una suite online per a despatxos professionals i empreses que acollirà tota l’oferta de la marca.

El Kit Digital, una gran oportunitat per a la digitalització dels despatxos professionals L’empresa lleidatana Esofitec, ha estat homologada com a agent digitalitzador del programa Kit Digital, que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern Espanyol per ajudar les empreses a la seva digitalització gràcies als Fons Europeus Next Generation EU. El programa té com a objectiu subvencionar la implantació de solucions digitals per aconseguir un avenç significatiu al nivell de maduresa digital del teixit productiu espanyol. El 2 de setembre es va obrir l’ajuda per al segment II (empreses de 3 a 9 treballadors). Tots els despatxos que formin part d’aquest segment ja poden demanar el Kit Digital amb l’ajuda d’Esofitec. Tota la informació i un ampli catàleg de solucions incloses al Kit Digital es poden trobar al web d’Esofitec.

La digitalització del despatx professional

La digitalització del despatx professionalSEGRE

tracking