SEGRE

114 empreses formen part del Parc Agrobiotech Lleida

Amb més de 108.000 m2, el Parc Agrobiotech és una de les principals plataformes científiques i tecnològiques del sector agroalimentari i TIC en l'àmbit català i estatal

114 empreses formen part del Parc Agrobiotech Lleida

114 empreses formen part del Parc Agrobiotech LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Agrobiotech Lleida és una de les principals plataformes científiques i tecnològiques del sector agroalimentari i de les TIC en l’àmbit català i estatal. Concentra una part important de les infraestructures de recerca de la Universitat de Lleida (UdL), especialment les relacionades amb el sector agroalimentari. De forma conjunta amb els recursos i serveis d’R+D d’altres institucions i entitats, el Parc constitueix un pol d’excel·lència i innovació.

La seu principal del Parc s’ubica al tossal de Gardeny, adjacent al nucli urbà de la ciutat de Lleida, a les antigues casernes militars. El Campus de Gardeny és el punt neuràlgic del Parc. Hi trobem els edificis de les H’s, característics per la seva arquitectura, els patis interiors i els diferents premis aconseguits. L’edifici CeDiCo, que exerceix com a centre de serveis i oficines del Consorci del Parc.

El Parc també està compost pel Magical Media i l’Arborètum. El centre audiovisual està situat als antics quarters d’infanteria, en una superfície de 7.448 m2 on compta amb 5 platós, dos sets exteriors, estudis de so i producció, un viver i hotel d’empreses. Aquests equipaments permeten realitzar des de produccions de vídeo industrial fins a cinema digital. Pel que fa a l’Arborètum, l’espai té gairebé 7 hectàrees de terreny, on es pot trobar una completa col·lecció de plantes vives de més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts, ordenades segons el bioma de la Terra en què viuen.

Actualment l’ocupació dels espais del Parc Agrobiotech supera el 85%, amb una activitat diària inclou uns 1.400 treballadors al Parc i uns 250 estudiants en els períodes lectius. Pel que fa a la facturació anual de les empreses del Parc supera els 180 M€.

L’espai, multidisciplinari, parteix amb la intenció de convertir-se en una de les principals plataformes científiques i tecnològiques en l’àmbit agroalimentari de tot l’estat espanyol. El Parc és un bon instrument per reforçar els grups de recerca de la Universitat de Lleida, reforçar la competitivitat del teixit empresarial, captar noves activitats empresarials i cercar nous llocs de treball qualificats.

114 empreses formen part del Parc Agrobiotech Lleida

114 empreses formen part del Parc Agrobiotech LleidaSEGRE

tracking