SEGRE

TECNOLOGIA

Apple dota el iPad de sistema operatiu propi i porta la manera fosca a iOS

El logotip d'Apple.

Apple es disculpa pel "malentès" dels iPhone alentitsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apple ha anunciat avui que per primera vegada des que van sortir al mercat fa gairebé 10 anys, ha dotat a les seues tauletes iPad de sistema operatiu propi, el iPadOS, alhora que ha portat la popular mode fosc al nou iOS 13 per a telèfons iPhone.

La companyia que dirigeix Tim Cook va revelar aquestes novetats durant la conferència WWDC19 que celebra aquests dies a San José (Califòrnia), en la que també va anunciar actualitzacions del sistema operatiu per a l’Apple Watch, WatchOS 6, i dels ordinadors Mac, macOS 10.15 Catalina.

IPadOS té una pantalla d’inici similar a l’actual, i les principals novetats se centren en la millora de les opcions per treballar amb diverses pantalles obertes alhora, la possibilitat d’obrir els continguts de targetes SD i memòries USB directament en l’aplicació d’arxius i una reducció de la latència del llapis digital de 20 a 9 mil·lisegons.

En portar el mode fosc a iOS, Apple se suma a una tendència generalitzada en la indústria (Google ja va anunciar la mateixa modalitat fa unes setmanes per a Android Q), que permet augmentar el temps d’autonomia de la bateria i ofereix una estètica molt apreciada per alguns usuaris, a més de suposadament mitigar els efectes nocius de passar massa temps exposat a una pantalla.

La manera fosca s’activa i desactiva des del menú de configuració o des d’un botó específic en el centre de control i ennegreix aplicacions com Apple Music, Notes, Missatges, Fotografies, Calendari i la pròpia interfície del telèfon.

El iOS 13 també és, segons va assegurar l’empresa, el doble de ràpid a l’hora d’obrir aplicacions i un 30 % més ràpid en el reconeixement facial, renova les aplicacions de mapes i recordatoris i afegeix "quick path", una modalitat que permet teclejar lliscant el dit.

Una altra de les novetats és "Inicia sessió amb Apple", una opció per obrir la sessió en aplicacions de tercers a l’estil d’"Inicia sessió amb Facebook" o amb Google, però que, d’acord amb l’anunciat per l’empresa de Cupertino, posa especial èmfasi en la protecció de la privacitat i les dades de l’usuari.

A diferència de les altres modalitats per iniciar sessió, Apple va assegurar que ells no compartiran cap informació personal amb tercers, ja que la identificació de l’usuari es durà a terme exclusivament mitjançant reconeixement facial.

En cas que l’aplicació sol·liciti una adreça electrònica, Apple oferirà la possibilitat de generar una adreça automàtica de forma aleatòria que "amagui" el compte real de l’usuari.

Quant a l’actualització de l’aplicació de Mapes, Apple va introduir la funció "Look Around", que, de forma similar a "Street View" de Google, permet visualitzar amb fotografies reals el lloc triat.

Els nous sistemes operatius estaran disponibles en versió beta per a desenvolupadors a partir d’aquest mateix dilluns i en versió beta per al públic general a partir de juliol, i el llançament oficial serà a la tardor.

tracking