SEGRE

TECNOLÒGIA

Twitter prova una funció per a "amagar" els missatges directes ofensius

Es tracta d’una nova subsecció titulada "missatges addicionals"

Twitter prova una funció per a

Twitter prova una funció per a "amagar" els missatges directes ofensiusEFE/SASCHA STEINBACH/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Twitter va anunciar aquest divendres que ha començat a provar una funció que "amaga" els missatges directes que el seu sistema d’intel·ligència artificial consideri que poden ser ofensius, de manera que l’usuari no els veurà tret que vulgui fer-ho expressament.

Es tracta d’una nova subsecció titulada "missatges addicionals" a la carpeta de comunicacions procedents d’internautes a qui l’usuari no segueix, a la que aniran a parar aquells que siguin marcats com potencialment ofensius o publicitaris.

"Els missatges no desitjats no són divertits. Així que estem provant un filtre a la teua secció de missatges directes que els manté fora de la teua vista i del teu pensament", va indicar la xarxa social en un tuit.

La funció és operativa a partir d’aquest mateix divendres, però Twitter no va especificar quant temps s’allargarà el període probatori ni si és una cosa que s’estigui emprovant a tot el món o a determinades zones, o amb idiomes concrets.

Fins ara, si un usuari no volia rebre aquest tipus de missatges no desitjats, l’única opció que tenia era restringir la recepció de comunicacions a aquelles provinents de comptes que seguís, la qual cosa deixava fora tots els altres missatges, fossin ofensius o no.

Amb la nova funcionalitat, l’internauta continuarà rebent tota mena de comunicacions, però si vol accedir a aquelles que siguin ofensives o publicitàries, haurà de realitzar un esforç extra i, en el primer dels casos, també se l’alertarà abans d’obrir el missatge.

Es tracta d’un sistema similar a què ja utilitzen altres plataformes com a Facebook Messenger per bregar amb aquest tipus de comunicacions, operatiu des de finals de 2017.

La intel·ligència artificial que permet marcar certs missatges com a ofensius es basa en sistemes d’aprenentatge automatitzat, pel qual les màquines són capaces de replicar els models lògics del cervell humà i aprendre a reconèixer patrons i característiques comunes mitjançant grans quantitats de dades.

Les xarxes socials en general i molt especialment Twitter han estat objecte de crítiques mediàtiques, socials i polítiques durant els últims temps per part de qui consideren que s’han convertit en un espai en el que es pot assetjar, ofendre i insultar sense conseqüències.

tracking