SEGRE

TECNOLOGIA

Windows 7 deixa de rebre suport tècnic a partir d'aquest dimarts

Farà els qui continuïn utilitzant-lo més vulnerables a atacs de pirates informàtics

Windows 7 deixa de rebre suport tècnic a partir d'aquest dimarts

Windows 7 deixa de rebre suport tècnic a partir d'aquest dimarts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema operatiu per a computadores Windows 7, un dels més populars de la passada dècada, deixarà de rebre suport tècnic a partir d’aquest dimarts 14 de gener de 2020, el que farà als qui continuïn utilitzant-lo més vulnerables a atacs de pirates informàtics.

Segons el portal Net Market Share, un de cada quatre ordinadors al món continua operant amb Windows 7, malgrat que Microsoft ja va alertar fa un any que a començaments de 2020 deixaria d’actualitzar el sistema amb nous pedaços a mesura que es descobreixin potencials atacs o debilitats en el software.

En una entrada en la seua pàgina web, la companyia de Redmond va suggerir als qui continuïn utilitzant Windows 7 que o bé actualitzin el seu sistema operatiu a un de més recent si tenen un ordinador comprat fa menys de tres anys o, en cas contrari, comprin una nova computadora.

A la pràctica, i com ja va passar fa uns anys amb el popular Windows XP, deixar d’oferir actualitzacions i suport tècnic farà els qui no canviïn a un nou sistema operatiu més vulnerables a possibles virus, troians o atacs per part de "hackers".

Segons les dades més recents de desembre de 2019, més de la meitat dels ordinadors de sobretaula o portàtils al món tenen instal·lat Windows 10, l’última versió del sistema operatiu, però un considerable 26,62 % continuen utilitzant Windows 7.

La resta la componen fonamentalment usuaris d’ordinadors Mac amb sistemes operatius d’Apple, de Windows 8 i 8.1 (uns sistemes intermedis entre el 7 i el 10 que mai no van tenir gran popularitat), Linux i un 2 % d’usuaris que es resisteixen a abandonar Windows XP, malgrat que Microsoft ja no ofereix suport per a aquest software des de fa cinc anys.

Segons els mitjans especialitzats, la raó fonamental per la qual tantes persones continuen utilitzant Windows 7 és la satisfacció general dels usuaris amb aquest sistema operatiu, així com la mala acollida que Windows 10 va tenir en un primer moment entre part dels clients.

Malgrat deixar d’oferir assistència tècnica per a Windows 7 al públic en general, Microsoft continuarà donant suport a aquelles empreses i agències governamentals que ho desitgin i que estiguin disposades a pagar una gran quantitat de diners per això.

A més de fer al sistema més vulnerable davant de possibles atacs, deixar de donar suport a un sistema comporta, a la pràctica, la seua progressiva desaparició del mercat, ja que altres companyies deixaran de fabricar productes compatibles amb Windows 7, com per exemple navegadors d’internet o programes d’edició de vídeo i fotos.

tracking