SEGRE

Critiquen que Google 'espia' joves al col·legi i a casa

Segons un escrit del fiscal de Nuevo México, i Google aclareix que GSuite for Education permet als col·legis controlar l’accés a compte

Imatge d’arxiu d’una usuària fent servir un ordinador.

Imatge d’arxiu d’una usuària fent servir un ordinador.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Google ha espiat nens i famílies als Estats Units. L’empresa recopila la seua informació personal, webs que visiten, recerques a internet, vídeos que veuen, contactes, enregistraments i contrasenyes, segons va informar 'El Mundo’. Hector Balderas, fiscal general de Nuevo México (EUA), ha presentat un escrit d’imputació en el qual acusa Google de vulnerar lleis federals i estatals, a més de saltar-se els seus termes d’ús utilitzant Google for Education, una eina de l’empresa destinada a estudiants que funciona com un campus virtual que inclou mail, processador de text, presentacions o fulls de càlcul.

Per la seua part, un portaveu de Google va negar que aquestes consideracions parteixin de fets que siguin certs. "GSuite for Education permet als col·legis controlar l’accés a comptes, i els requereix que busquin el consentiment patern quan sigui necessari. No utilitzem informació personal d’usuaris a les escoles primàries i secundàries per a finalitats publicitàries. Els col·legis són els que al final decideixen com treure-li el màxim profit a Google for Education a les seues aules, i hi som compromesos a treballar amb ells", va explicar.

tracking