SEGRE

Siri, l'assistent de veu d'Apple, serà el primer del mercat a parlar català

El logotip d'Apple.

Apple llançarà el seu servei de televisió per subscripció a la tardorEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Siri serà el primer assistent virtual que parlarà en català. L’empresa Apple ha publicat recentment una oferta de treball per buscar un analista que es dedicarà a “escoltar i transcriure arxius d’àudio i avaluar la resposta i l’ús de la llengua de Siri”.

El nou empleat haurà d’utilitzar els seus coneixements lingüístics i culturals “per avaluar respostes en funció d’unes pautes”, explica Apple, que en els últims dies ha publicat ofertes per incorporar altres llengües, com ara l’ucraïnès, el txec, l’eslovac i el flamenc. La companyia de la poma busca persones amb el títol de Batxillerat o experiència professional equivalent, amb disponibilitat per treballar de dilluns a divendres a temps complet. A més de tenir fluïdesa en la llengua catalana, excel·lent comprensió i capacitat de correcció, els interessats en aquest lloc de treball també hauran de tenir “capacitat per entendre els matisos verbals dels dialectes del català”. Alguns dels altres requisits que es demanen són una excel·lent capacitat de comprensió i redacció en anglès, ser molt organitzat, així com tenir experiència com a usuari de Siri o altres formes d’intel·ligència artificial. La feina es desenvoluparà a Barcelona, amb un horari flexible.

La Plataforma per la Llengua va constatar en el seu últim InformeCat que cap dels 32 assistents de veu del mercat no parla encara català.

tracking