SEGRE

TECNOLOGIA

Microsoft enterra un chatbot que permetia simular parlar amb persones mortes

Reconeix que la tecnologia, encara que possible, era massa "pertorbadora"

Microsoft enterra un chatbot que permetia simular parlar amb persones mortes

Microsoft enterra un chatbot que permetia simular parlar amb persones mortesEFE/EPA/WU HONG/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Microsoft va decidir enterrar el projecte d’un chatbot que simulava converses amb familiars o personatges morts en reconèixer que la tecnologia, encara que possible, era massa "pertorbadora", va informar aquest dimecres la cadena de televisió CNN.

La idea d’un chatbot per parlar amb "entitats presents o passades, tals com amics, familiars, coneguts, personatges famosos, històrics o de ficció" havia estat presentada per Microsoft a l’oficina d’inscripcions de patents dels Estats Units.

Tanmateix, Tim O'Brien, gerent general de Microsoft per a programes d’Intel·ligència Artificial, va assegurar a Twitter que no hi ha plans per continuar desenvolupant aquesta idea i va reconèixer que és "pertorbadora".

La idea patentada pensava recopilar dades compartides a internet i xarxes socials per entrenar un interlocutor basat en l’aprenentatge automàtic.

Aquest interlocutor artificial simularia una conversa real amb la persona morta, incloent mostres de la seua personalitat.

La tecnologia tenia per objectiu simular característiques de l’individu representat com "l’estil, la dicció, el to, la veu, la intenció, la longitud del seu diàleg, complexitat, temes o consistència".

Per fer encara més real el robot dialogant, l’algoritme d’entrenament tindria en compte atributs com els interessos, opinions, dades demogràfiques, gènere o professió.

El chatbot podria utilitzar també reconeixement facial i de veu per simular la persona en una representació tridimensional.

Malgrat que Microsoft no té intenció de desenvolupar el producte, la patent mostra les possibilitats reals de les tecnologies d’Intel·ligència Artificial.

Microsoft va assenyalar que aquesta idea és prèvia a les salvaguardes i revisions que implementen perquè el desenvolupament de la Intel·ligència Artificial segueixi paràmetres ètics, com fan altres grans empreses tecnològiques.

tracking