SEGRE

Microsoft retirarà del mercat Internet Explorer el juny de 2022

La gent passa al costat del logotip de l'empresa en un edifici d'oficines de Microsoft a Beijing, Xina

Microsoft retirarà del mercat Internet Explorer el juny de 2022EFE/EPA/WU HONG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Microsoft va anunciar aquest dimecres que retirarà del mercat el seu històric navegador Internet Explorer (IE) el 15 de juny de 2022 i el reemplaçarà completament per la seua nova versió Edge, després de més de 25 anys en què va passar de ser una eina omnipresent a pràcticament marginal.

"L’aplicació per a ordinadors de sobretaula Internet Explorer 11 serà retirada i deixarà de rebre suport tècnic el 15 de juny de 2022 per a certes versions de Windows 10", va indicar en una entrada en el blog corporatiu l’empresa de Redmond (estat de Washington, EUA).

El matís de "certes versions" fa referència al fet que existeixen algunes excepcions minoritàries que podran continuar operant com a fins ara: Windows 10 LTSC, Server Internet Explorer 11 i el motor MSHTML (Trident).

Per a la immensa majoria d’usuaris, tanmateix, IE passarà a ser una cosa del passat i els qui continuïn utilitzant l’històric navegador hauran de passar-se a Chrome de Google (el gran dominador del mercat actual), Safari d’Apple, Firefox o, si volen continuar operant amb Microsoft Edge.

"Microsoft Edge és més ràpid, més segur i ofereix una experiència de navegació més moderna que IE. A més, soluciona un problema clau: la compatibilitat amb llocs web i aplicacions vells", van apuntar des de Microsoft.

Edge té integrat una manera IE que permet accedir a portals d’internet i aplicacions basades en Explorer com si s’estigués utilitzant el navegador antic.

Abans de la data límit del 15 de juny del proper any, el 17 d’agost d’aquest 2021, aplicacions i serveis d’internet de l’empresa que dirigeix Satya Nadella, com Microsoft 365, deixaran de ser compatibles amb Internet Explorer.

Malgrat comptar amb un domini gairebé total del mercat de navegadors d’internet a començaments de la dècada dels 2000, Internet Explorer va anar perdent quota al llarg d’aquells 10 anys, primer davant la independent Firefox i més tard davant Chrome de Google, que va experimentar un creixement espectacular fins superar IE com a navegador més utilitzat el 2012.

Des d’aleshores, IE va perdre usuaris a gran ritme fins el moment actual, que la seua quota de mercat segons el portal especialitzat StatCounter és inferior a l’1 % i molt centrada en ordinadors de sobretaula.

tracking