SEGRE

INTERNET

Google i Amazon assoleixen un acord perquè Youtube torni a Fire TV

Google i Amazon assoleixen un acord perquè Youtube torni a Fire TV

Google i Amazon assoleixen un acord perquè Youtube torni a Fire TVEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gegants tecnològics nord-americans Google i Amazon van anunciar aquest dijous que van assolir un acord que posa fi a les disputes que mantenien obertes i que permetrà que les aplicacions de Youtube (propietat d’Alphabet, matriu de Google) tornin a estar disponibles a Fire TV (Amazon).

De la mateixa manera, es podrà accedir a Amazon Prime Video des dels dispositius Chromecast i el servei ampliarà la seua compatibilitat amb Android TV (ambdós propietat d’Alphabet), segons un comunicat conjunt emès avui per les companyies.

L’acord posa fi a una sèrie de desacords entre ambdues empreses que van culminar el desembre de 2017, quan Alphabet va retirar el popular portal de vídeos online Youtube dels serveis d’Amazon com a resposta a la negativa de la companyia que dirigeix Jeff Bezos a vendre a la seua plataforma certs productes de Google.

El més destacat d’aquests productes era l’altaveu amb assistent personal per a la llar Google Home, competidor directe dels dispositius Echo de Amazon (basats en l’assistent Alexa).

L’anunci té lloc la mateixa setmana en què uns altres dos titans de la tecnologia, Apple i Qualcomm, també van arribar a un acord per acabar totes les batalles que tenien obertes, que en el seu cas s’havien traslladat als jutjats.

El fabricant del iPhone i el que durant anys fos el seu principal proveïdor de xips no van oferir detalls concrets com quanties o dates, però van assegurar que la decisió posa fi a "tots els litigis que hi ha en marxa", incloent aquells que Qualcomm manté amb els proveïdors d’Apple.

Com a part de l’acord, Apple va acceptar pagar a Qualcomm (que en la majoria d’aquests casos era la part demandant) una quantitat de diners no especificada, i Qualcomm va concedir a Apple una llicència de sis anys extensible a uns altres dos per utilitzar la seua tecnologia.

A més, la firma de San Diego (Califòrnia, EUA) proveirà de nou xips al fabricant del iPhone durant "diversos anys".

tracking