SEGRE
Què és Netflix Gaming?

Què és Netflix Gaming?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de streaming i vídeo sota demanda Netflix acaba de llençar la funcionalitat Jocs (Gaming), cosa que atorga un lloc preeminent a la seva aplicació per a dispositius mòbils. L’estratègia de Netflix passa per oferir una experiència interactiva que vagi més enllà de les seves produccions audiovisuals. De moment, la secció Jocs ha aparegut amb cinc propostes, de les quals destaquen dues adaptacions de la popular Stranger Things, amb una posada en escena que imita els videojocs dels anys 90. Segur que Netflix ja treballa amb l’adaptació als videojocs d’El juego del calamar o de La casa de papel.

Narrativa transmediàtica

L’aparició de Netflix Gaming no és un element nou. De fet, la presència de videojocs que provenen de pel·lícules, o a la inversa, és un element antic, que ens pot traslladar, per posar un exemple, a les històries de Sherlock Holmes de Conan Doyle. La narrativa transmediàtica és l’expansió narrativa d’un producte cap a altres mitjans.

Té a veure amb el concepte d’hipermediació, del professor Carlos Scolari. Ho veiem en els ninots de Star Wars de les lleixes de les botigues, o en els videojocs de Joc de Trons, que si bé aporten la trama original als videojocs, donen la possibilitat als jugadors d’expandir narrativament la història al seu gust.

tracking