SEGRE

Com treure permisos d'aplicacions a Android?

T'expliquem com revocar permisos d'aplicacions instal·lades al nostre sistema Android

Com treure permisos d'aplicacions a Android?

Com treure permisos d'aplicacions a Android?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada cop que instal·lem i obrim una aplicació al nostre dispositiu mòbil, ens apareixen una sèrie de missatges de requeriment de permisos per tal que aquestes puguin utilitzar diverses funcions del nostre telèfon, com per exemple el micròfon, la càmera, els contactes o la nostra ubicació. En general són permisos que són indispensables per a l'ús òptim de les aplicacions, però en alguns casos aquestes solen demandar-ne més dels que necessiten. Per exemple, seria lògic que una aplicació per a editar fotografies ens demanés permís per accedir als nostres arxius multimèdia. El que no seria lògic seria que aquesta mateixa aplicació ens demanés accés als contactes.

El sistema Android permet revocar tots els permisos que haguem donat prèviament a les aplicacions

Com gestionar els permisos d'aplicacions a Android

Pas a pas

  • Anar a Configuració (o Ajustaments)
  • Al llistat, clicar a Aplicacions
  • Dins del llistat d'Aplicacions, a la part superior dreta haurem de clicar als tres punts del menú, a Permisos de l'aplicació

Aquí veurem un llistat de tots els tipus de permisos que tenim disponibles al nostre dispositiu. A sota de cada un, hi veurem quantes aplicacions hi tenen accés.  Clicant a cada apartat, podrem donar o treure accés a les aplicacions que més ens interessi. 

En dispositius amb Android i sistema basat en Emui, haurem d'entrar a la Configuació, Aplicacions i clicar a l'espai Permisos, on podrem seguir el mateix procés que amb Android. 

tracking