SEGRE

Mòbil massa ple? Allibera espai!

Avui t’expliquem com pots alliberar espai del teu mòbil sense perdre arxius i sense que t’arribi aquella alerta de poca capacitat d’emmagatzematge

Trucs

Trucs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un missatge que no volem rebre

Hi ha pocs missatges que ens facin més respecte que aquell que ens avisa de poc espai d’emmagatzematge al nostre dispositiu. Sobretot perquè poca gent sap què pot fer, què pot eliminar i què no. A alguns els passa pel cap començar a connectar el mòbil a l’ordinador i passar les fotografies d’un lloc a l’altre. D’altres, per evitar-se el disgust, pensen directament que és hora de canviar de telèfon. Avui, quatre consells i trucs per tal d’optimitzar el vostre dispositiu alliberant espai. Primer consell: Tens un grapat d’aplicacions i n’utilitzes cinc cada dia. Les dos-centes restants les pots començar a eliminar. Pot ser que ocupin poc espai, però d’altres, com WhatsApp, poden ocupar fins a diverses gigues d’espai. 

Tens massa fotos i vídeos!

Com dèiem, WhatsApp és molt divertit perquè tens setanta grups que envien imatges, vídeos, ‘gifs’ i altres coses. Es van acumulant i un dia t’aixeques i ja són més de 6 gigues, un terç de la capacitat del teu dispositiu. El mateix WhatsApp té una opció per evitar descarregar les imatges i vídeos de forma automàtica. Segon consell: Utilitza el núvol per guardar les teves fotografies. Tant si tens iPhone com Android tindràs opcions eficients que encara ho seran més si tens un control del que hi puges. A més, sabem que tots portem un fotògraf a dins, i que quan fem una fotografia, com que no gastem rodet, en fem tres o quatre més, pel que pugui ser. Et recomanem anar revisant-les, pujar-ne una al núvol i les altres eliminar-les.

Eliminar dades d’aplicacions i reiniciar

Potser tenim una aplicació que acumula un munt de dades però no la volem eliminar. És el cas, per exemple, de Twitter o Instragram. Si les volem conservar però ocupen massa espai, podem eliminar-ne dades concretes, com la ‘caché’ o les dades d’arxius. És el tercer consell. Això farà que les aplicacions quedin a zero, com si les acabéssim de descarregar. Malgrat que sabem que no el vols llegir, t’hem de donar el quart consell: restaura el dispositiu. Com si fos de fàbrica, de zero, acabat de treure de la caixa. Això sí, probablement hauràs de tornar a instal·lar totes les aplicacions un altre cop. Una feinada que, almenys, t’assegura tenir un mòbil ràpid com una bala de nou. Esperem haver-te ajudat!

tracking