SEGRE

Com utilitzar el mòbil com un rúter wifi?

No és una funció dels nostres telèfons que utilitzem de forma habitual, però si mai necessiteu connectar un dispositiu a internet, podreu fer-ho fàcilment

Truc 3

Truc 3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan podem necessitar aquesta funcionalitat? És possible que tant el confinament com el teletreball us hagi enganxat fora de casa, amb un portàtil, un mòbil i una pila de feina a fer. Si aquesta casuística us ha passat amb una connexió amb wifi i fibra òptica, podeu passar pàgina. Si pel contrari només teniu connexió de dades a través del mòbil i necessiteu connectar el vostre ordinador a internet, aquesta pàgina us pot interessar. Us expliquem com convertir el vostre telèfon mòbil en un rúter wifi. O dit d’una altra manera, com fer que el vostre ordinador portàtil es connecti a internet a través de les dades del mòbil.

Configuració senzilla però poc coneguda. Tant si teniu Android com iOS, haureu d’entrar a les opcions de configuració del vostre aparell. Normalment ho trobareu clicant a l’aplicació Configuració, malgrat que cada dispositiu i fabricant pot anomenar-ho de diferent manera. Una de les primeres opcions que veureu són de les de connectivitat, com wifi, bluetooth o targetes SIM. Aquí hi trobareu un menú que digui Altres connexions, Compartir Internet, o Zona Wifi Portàtil. A dins d’aquestes opcions haureu d’activar la compartició. Ja teniu rúter portàtil! Ara l’heu de configurar en només dos clics. Dins d’aquesta mateixa configuració podreu donar un nom concret a aquesta connexió (per reconèixer-la), i establir una contrasenya (per seguretat), a fi de facilitar l’enllaç després amb l’ordinador.

Es fa la llum. Tenim internet! Ara és moment d’obrir el vostre ordinador i fer una cerca de les connexions wifi disponibles. En Mac o Windows ho trobareu a les cantonades esquerra superior o inferior, respectivament. Allà el desplegable us mostrarà una connexió amb el nom que acabeu de veure al vostre telèfon mòbil. Connecteu i finalitzeu-la amb la contrasenya que heu donat prèviament al mòbil. Si ha funcionat, ja teniu internet. Un incís: Aquesta és una connexió limitada per les dades que tingueu contractades amb el vostre operador. Si mireu una pel·lícula en una plataforma digital probablement en gasteu la meitat. A la configuració del vostre telèfon mòbil hi veureu les dades que heu gastat. Que no sigui dit que no hem avisat!

tracking