SEGRE

Què són, els PowerToys?

Existeixen petites millores que ens facilitin la vida en l’ús diari del nostre ordinador? Sí, a Windows es diuen PowerToys, i us recomanem provar-les.

Power Toys

Power Toys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què són, els PowerToys?

L’any 1995 Windows va publicar un dels sistemes operatius que canviarien completament l’essència dels anteriors sistemes de Microsoft: Windows 95. Aquest sistema va comportar una sèrie de millores, sobretot en una interfície que acompanyaria els usuaris de Windows per a tota la vida. Amb aquest sistema operatiu Microsoft va crear una sèrie de programes utilitaris anomenats PowerToys que havien de millorar les prestacions del sistema operatiu amb funcions que els usuaris no tenien amb el programa original. Aquests programes, poc coneguts, van continuar funcionant al Windows XP, i finalment van desaparèixer dels entorns del sistema operatiu de Microsoft.

Windows 10 els va ressuscitar

Amb els anys, Windows 10 ha tornat a donar vida als PowerToys, ara amb utilitats molt específiques i interessants, i que van ampliant amb el temps. Repassem-los d’un en un. Fancy Zones ens permet dividir la pantalla com vulguem, crear espais de treball i personalitzar-los en un entorn de multitreball. Amb Power Rename podem reanomenar tots els arxius d’una carpeta d’una forma molt àgil. Power Launcher ens mostrarà una gran barra de cerca al centre de la pantalla en què podrem buscar documents i aplicacions del nostre ordinador. Amb el Selector de colors podrem veure els codis de cada color que tinguem a l’abast. I encara queden algunes opcions més que ens donaran més velocitat de treball amb aquest sistema operatiu.

Tan fàcil com descarregar i instal·lar

Les PowerToys són petites millores que es poden descarregar de forma gratuïta. Fent una senzilla cerca a Internet amb el nom PowerToys trobareu l’enllaç a GitHub, el centre de desenvolupaments de Microsoft. Només caldrà descarregar el paquet i instal· lar-lo al nostre dispositiu.

Dins del programa general de PowerToys hi trobareu totes les eines que hem explicat, algunes de més complementàries, i els anirà mostrant les novetats i actualitzacions. A més, cada complement de millora incorpora senzills tutorials per familiaritzar-s’hi, amb els comandaments per activar-los.

Us recomanem obrir-los i jugar-hi una estona, ja que estan pensats per millorar el nostre flux de treball i velocitat de gestió.

tracking