SEGRE

Arxius protegits amb el Magatzem personal de Onedrive

OneDrive és un dels sistemes més utilitzats de compartició de carpetes i arxius. Ara, a més, té una funció molt interessant, el magatzem personal. i altament protegit.

OneDrive

OneDrive

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és el Magatzem personal de Onedrive?

Vivim al núvol. Ja no sorprèn a ningú dir que vivim al núvol. Tots els nostres arxius volten i naveguen xifrats per l’aire, sempre ben protegits, per acabar als nostres dispositius que tinguem a mà en cada moment. És la forma de tenir qualsevol document o fotografia sempre disponible. De serveis d’aquest tipus n’hi ha molts. El primer, més reconegut, va ser Dropbox, però Google amb Drive, Microsoft amb OneDrive, Amazon amb Drive i Apple amb iCloud han vist que aquest serà el model de futur de gestió d’arxius. I lluiten per aconseguir la seva quota d’usuaris. Usuaris que, a més, veuen que pagar per aquests serveis és una bona inversió per garantir-se la ubiqüitat de la seva feina i vida personal.

Ho podem tenir tot, al núvol?

Aquesta és la idea. Però sorgeix un dubte. Si tenim els nostres arxius, fotografies i documents emmagatzemats en un espai al núvol, és del tot segur? Si i no. Sempre dependrà de l’ús que en fem. D’entrada, aquests serveis sempre són segurs, però posem per cas que entrem en un ordinador que no és el nostre i iniciem la sessió a algun d’aquests serveis. Haurem d’estar molt alerta en tancar la sessió o, d’altra banda, tota la nostra informació guardada quedaria greument exposada. És per això que, malgrat aquests serveis siguin segurs, cal prestar atenció. I és aquí on entra la importància del Magatzem personal de OneDrive.

Un punt de seguretat extra

Ho expliquem. El Magatzem personal és una carpeta que forma part de OneDrive la qual, per accedir-hi, haurem de demanar un accés temporal, privat i xifrat. És una caixa forta que només s’obrirà si demanem accés i donem permís mitjançant l’aplicació de seguretat que tindrem guardada al nostre telèfon mòbil, Microsoft Authentificator. Aquesta carpeta, a més, restarà oberta de forma temporal. Passats vint minuts es tancarà de nou i no hi podrem accedir fins que demanem accés un altre cop, i repetim el procés. Es tracta d’una opció idònia per guardar-hi claus, documents importants o còpies de targetes. Una idea que molt probablement apareixerà a la resta de serveis de l’estil.

tracking