SEGRE
Pagar per internet i no morir en l'intent

Pagar per internet i no morir en l'intentSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un escenari ja conegut

Sopar d’estiu amb amics i coneguts i arriba l’hora de pagar. El vell problema de qui ho paga tot i qui ho va tornant amb bitllets i monedes ja fa temps que ha quedat oblidat gràcies a la tecnologia. Fer el que ja es pot anomenar popularment de “fer un Bizum” està a l’ordre del dia, i ajuda en aquests petits moments de gestió econòmica domèstica. Però quines opcions hi ha de pagar per Internet? És segur? Hi ha alternatives per a qui no es fiï d’enviar diners al moment? Estem exposant massa les nostres dades bancàries quan fem una compra en alguna botiga online que no coneguem? Podem fer Bizums a tothom de forma il·limitada?

Fer un Bizum (i alternatives)

Hem de parlar de Bizum. La popular aplicació d’enviament de diners al moment està integrada dins de les aplicacions dels principals bancs de casa nostra, i no la trobarem com a aplicació pròpia. Amb Bizum podrem, d’una forma molt senzilla, obrir l’aplicació del nostre banc i realitzar una operació de transferència, que funciona amb el telèfon que tinguin assignat les persones a les quals volem enviar una sèrie de diners. Qui no vulgui utilitzar Bizum podrà fer anar Twyp, Verse o Revolut, per exemple, però cal tenir en compte que aquestes no formen part dels ecosistemes digitals de la majoria dels bancs, i que per tant ens complicaran una mica més la vida. Amb l’auge de Bizum Hisenda ja està començant a restringir el seu accés. 

PayPal

Per a qui no es fiï de Bizum, existeixen aplicacions similars, més clàssiques, com per exemple PayPal, la gran plataforma de pagament digital. Aquesta plataforma va vinculada a un número de compte i ens permet operar enviant diners a altres persones o fent pagaments a empreses, d’una forma fàcil i ràpida. Inclús ens permet realitzar pagaments recurrents a plataformes de subscripció sense moure un dit. Un dels avantatges de PayPal és que ens permet evitar introduir les dades de la nostra targeta a pàgines web que puguin no ser de fiar, ja que PayPal fa de pont entre les webs de venda i el nostre sistema monetari. El seu sistema robust ens garanteix, de moment, la seguretat.

Pagar per internet i no morir en l'intent

Pagar per internet i no morir en l'intentSEGRE

Pagar per internet i no morir en l'intent

Pagar per internet i no morir en l'intentSEGRE

tracking