SEGRE

EDUCACIÓ MENJADOR ESCOLAR

Menjar gestionat per nens

El col·legi Sant Jordi, pioner a implantar un projecte pel qual els alumnes se serveixen i trien la ració || En fomenta l’autonomia i els hàbits saludables

Una alumna del col·legi Sant Jordi servint-se pasta al menjador escolar.

Una alumna del col·legi Sant Jordi servint-se pasta al menjador escolar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de mares i pares de l’alumnes del centre gestiona el menjador i contracta els monitors, però del servei de menjar s’encarrega l’empresa 7 i Tria, que el curs passat va estrenar aquesta iniciativa per fomentar l’autonomia personal i els hàbits saludables dels alumnes en diversos col·legis de Catalunya, i aquest l’ha estès a una trentena de centres, entre aquests el Sant Jordi (l’únic de Lleida).

“Fa dos anys que intentàvem millorar el menjador, reduir el soroll i que els nens estiguessin més tranquils. Vam anar a Esparreguera a veure una escola que feia aquest projecte i ens va agradar molt. Ho vam estrenar al setembre i ha sigut un èxit”, va indicar Esther Vicente, secretària de l’AMPA.

Verónica Fuentes, coordinadora de l’Espai del Migdia, va afegir que “al poder decidir el que mengen, els nens se senten més grans” i es porten millor, i va assegurar que ha servit també perquè prenguin millor els aliments que abans els costava menjar, quan els servien els adults.

En aquest sentit, van indicar a tall d’exemple que abans l’enciam sobrava sempre i ara s’acaba. A més a més, van apuntar que el fet de poder elegir la ració no s’ha traduït que els escolars mengin més quantitat dels aliments que més els agraden i menys dels que no.

Així mateix, Anna Arnal, coordinadora de 7 i Tria, va assenyalar que amb aquest sistema els nens “aprenen a no menjar pels ulls, sinó a posar-se al plat només el que saben que s’acabaran”.

D’aquesta manera, des que van implantar el projecte sobra menys menjar al menjador escolar. Va detallar que les quantitats i les vegades per setmana que ha de prendre cada aliment estan determinades per la Generalitat, i va afegir que, a més, una dietista assigna els menús.

En el projecte Servim-nos com a casa participen tots els alumnes que es queden al menjador, uns dos-cents, encara que els més petits, els de P-3 (tenen tres anys), de moment només se serveixen les postres.

tracking