SEGRE

SEGURIDAD PLANTILLA

Tres nuevos agentes se incorporan a la plantilla policial de Mollerussa

Los tres nuevos agentes de la policía local.

Los tres nuevos agentes de la policía local.AJUNTAMENT DE MOLLERUSSA

Publicado por
Verificado por

Creado:

Actualizado:

La policía local de Mollerussa cuenta con tres nuevos agentes en plantilla que superaron el proceso selectivo que se inició el año pasado y al que se concurrieron 31 personas. De esta manera, el cuerpo de seguridad cuenta con un total de 20 agentes (de los que solo 3 son mujeres) junto con dos administrativas.

La plantilla sufrió hace un año un proceso de reestructuración motivado por la jubilación de hasta 8 policías. La previsión del consistorio es poder llegar hasta los 22 policías en la capital del Pla d’Urgell. El proceso selectivo que se convocó era de promoción horizontal, por lo que sólo pudieron inscribirse agentes de los diferentes cuerpos de seguridad.

La incorporación de estos tres nuevos agentes a este cuerpo de seguridad en la capital del Pla d’Urgell contribuirá en las próximas semanas a reforzar las tareas informativas a la ciudadanía y de control de seguimiento de las medidas adoptadas para frenar la expansión de coronavirus.

La Policia Local de Mollerussa ha incorporat des d’ahir tres nous agents a la plantilla, fet que contribuirà a poder reforçar les tasques informatives a la ciutadania i de control del seguiment de les mesures adoptades per tal de frenar l’expansió del coronavirus. D’aquesta manera, la plantilla, que ara fa un any va patir una reestructuració motivada per la jubilació de 8 policies, passa a tenir un total de 20 agents que tenen el suport també de dues persones en tasques administratives.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es demana a la població que segueixi les mesures adoptades per fer prevenció de l’expansió de la malaltia, de la qual s’han confirmat dos casos a Mollerussa amb pronòstic lleu i confinats a casa seva en permanent contacte amb els Serveis d’Epidemiologia i el CAP de Mollerussa. Així mateix, es fa una crida per seguir fent un aïllament domiciliari responsable i fer un ús restringit de la via pública només en els casos determinats per Salut. Així mateix, ahir es va acordar desactivar la zona blava fins a nou avís i mantenir la supressió del mercat setmanal mentre duri l’emergència.

Cal recordar que des de l’Ajuntament s’ha activat un servei, Ajude(M)ollerussa, per assistir a les persones vulnerables, ja siguin persones grans o col·lectius de risc, afectades per les mesures adoptades per la Generalitat amb l’objectiu de prevenir l’expansió del coronavirus. La voluntat és coordinar l’ajuda que aquest col·lectiu pugui necessitar i fer-ne les derivacions als serveis adequats sempre aplicant els protocols vigents per tal d’evitar riscos de contagi. Per això, es posa a disposició de les persones que ho necessitin un telèfon directe i és el 676 289 571. També s’ha fet una crida per trobar voluntariat.

Aquest nou servei se suma també a les mesures adoptades dins el Pla de Protecció Civil de Mollerussa activat el passat dimecres per afrontar, també en l’àmbit municipal, el control de l’expansió de la malaltia. Cal recordar que dijous passat ja es va activar un canal de Telegram amb el següent enllaç https://t.me/ajmollerussa per tal de mantenir informada a la ciutadania, un canal que se suma als mitjans de comunicació habituals com són la pàgina web www.mollerussa.cat i les xarxes socials Twitter, Facebook i Instagram.

Un total de 31 persones, de les 34 admeses en la selecció, s’han examinat aquest matí de la primera de les proves de la fase d’oposició per tal de cobrir tres vacants al cos de la Policia Local en un procés selectiu per mobilitat horitzontal. La prova s’han dut a terme al Escola d’Adults i ha consistit en resoldre per escrit un supòsit pràctic relacionat amb la funció com a agent de la Policia.

L’Ajuntament ha convocat aquest procés selectiu per a cobrir tres de les vacants que van quedar al cos arran de la jubilació anticipada a primers d’any de 7 agents que es van acollir al Real Decret 1449/2018 que estableix un coeficient reductor de l’edat de jubilació en favor dels policies locals. Aquesta situació va comportar a principis d’any la reestructuració del cos pel que fa als quadres de comandament. Actualment, la plantilla està formada per format per 21 agents.

tracking