SEGRE
Publicado por

Creado:

Actualizado:

El comerç local s’ha tret l’as de la màniga. Després que s’estengués la idea que les grans superfícies havien d’esclafar el sector familiar i proper, vint emprenedors lleidatans dels àmbits de la cultura, bellesa i salut, gastronomia, decoració i roba i complements han declarat la revolució. Juliana Fernandes, responsable de la botiga de regals Casas del carrer Major, és la impulsora d’aquest cop de timó del comerç local a Lleida abanderat per la tendència slow, que va començar amb el menjar, va seguir amb el disseny i la moda i arriba ara al comerç. La recent creada associació Slow Shop Lleida redefineix el comerç de proximitat reclamant allò que fins ara eren debilitats com a trets característics i valor afegit per als seus negocis.

−−Què és Slow Shop Lleida?

És una associació que, més enllà del comerç, busca afegir valor a la societat. La personalitat d’una ciutat es defineix pel teixit comercial de les botigues petites i volem impulsar-ho des d’aquesta associació que va dirigida als emprenedors que estan al  capdavant de la seva botiga. És una associació formada per emprenedors, gent creativa i que s’estima el que fa. Que ens agrada

viure i gaudir del que fem amb tranquil·litat creant vincles amb els nostres clients. 

−−Què diferencia aquesta associació comercial de les que ja existeixen?

Són la nit i el dia. Les associacions comercials a Lleida es divideixen per barris, aquesta aplega tot el teixit de la ciutat. Busquem compartir idees, sinergies, dificultats i assoliments. Els nostres objectius no són purament econòmics, promovem millores socials. 

−−Per exemple?

A l’octubre presentem una moció a la Paeria per celebrar a la ciutat la diada de l’horari europeu. Creiem que és compatible ser botiguer i tenir qualitat de vida. El primer que et diuen quan et vols dedicar a això és que “la vida del botiguer és molt dura amb horaris impossibles”. Creiem que no és necessàriament així. Crec que els meus clients, que em coneixen, entenen que jo també vull estar amb la meva família i es poden adaptar a un horari de nou del matí a set de la tarda. De fet, les administracions o els bancs no obren pas a les tardes i bé que ens hi adaptem tots, no? 

−−Quin és el poder del petit comerç?

La creativitat, l’atenció personalitzada, l’empatia i la familiaritat. Slow Shop Lleida va un pas més enllà, el conformen projectes comercials singulars, som com un petit club de gent que fem coses singulars i boniques. M’agradaria que la gent es quedés amb això: és una associació d’establiments bonics de la ciutat de Lleida. Som aquelles botigues i propostes de serveis que creus

que solament hi ha a Barcelona. 

−−L’Slow Shop és una tendència?

La filosofia slow és una tendència, sí, i anirà guanyant força, perquè cada cop més la gent vol qualitat de vida. Aplicat al comerç es tradueix també a protegir i promoure les botigues petites i els emprenedors de les coses ben fetes. Si el comerç està sa, el barri, els seus carrers i els veïns, estaran també bé. 

−−Com podem saber més de les botigues Slow de Lleida?

Visitant el web www.slowshoplleida.cat. Allí està el directori i us animo a seguir-nos perquè organitzarem tallers i jornades vàries d’interès general als nostres locals. Per a tota la ciutat. 

tracking