SEGRE

INTERIOR SEGURETAT

Jané admet la falta de mossos i recorda les noves places el 2017

El conseller d’Interior insta a estudiar la instal·lació de càmeres per evitar robatoris al camp || Aplicació perquè els estudiants estrangers accedeixin al 112

Creado:

Actualizado:

En:

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va admetre ahir que hi ha falta d’efectius dels Mossos d’Esquadra i que la voluntat del Govern és cobrir aquestes deficiències amb una convocatòria de nous agents per a l’any vinent, amb 500 places.

Així ho va afirmar ahir a la UdL, en la qual Jané va recordar que la convocatòria d’aquest any va caure per la falta de pressupostos, però que per al proper any l’augmentaran al passar de 400 a 500 noves places, després de cinc anys sense convocatòries. El conseller va respondre així a les demandes de la Paeria perquè augmentin els efectius a la ciutat i Jané va confirmar que amb la nova convocatòria es cobrirà les deficiències a Ponent i a la resta de Catalunya.

Està dirigida a aquells estudiants estrangers que no parlen català, castellà, anglès o alemany

D’altra banda, va considerar una bona opció la instal·lació de càmeres per evitar els robatoris al camp, encara que va assenyalar que la proposta, feta per JARC-COAG, necessita una autorització i un estudi per determinar a quins llocs s’haurien d’instal·lar.

La visita del conseller tenia com a motiu la firma d’un conveni entre Interior, la UdL i Telefónica per posar en marxa una aplicació que facilita l’accés al 112 per part d’estudiants i professors estrangers.

L’app, gratuïta, permet comunicar qualsevol tipus d’emergència a través d’imatges i serà la universitat qui faciliti el codi per accedir-hi. La UdL acull cada any entre 350 i 400 estudiants estrangers. A la firma van assistir el rector de la UdL, Roberto Fernández; el director general de Teléfonica a Catalunya, Kim Faura, i el director del CAT112, Federic Aran, a banda d’autoritats i forces de seguretat i d’emergències.

Així mateix, el conseller va oferir una conferència a l’IEI de mans de la Diputació de Lleida, en la qual va reivindicar que la seguretat sigui un dels pilars de l’estat del benestar al costat de la sanitat i l’educació, i va defensar que aquesta és bàsica perquè hi hagi llibertat.

tracking