SEGRE

SANITAT DEMANDA

Una lleidatana denuncia negligència mèdica al quedar coixa per sempre

Salut ha sancionat la mútua, a Tarragona, per mala praxi i la víctima, que és infermera, portarà el cas als tribunals || S’ha sotmès a tres operacions

Creado:

Actualizado:

En:

Cristina Díaz és una auxiliar d’infermeria lleidatana que fa dos anys que lluita a l’haver quedat impossibilitada per una negligència mèdica. El departament de Salut de la Generalitat li ha donat la raó i ha reconegut la negligència comesa per part de la mútua, a la qual ha imposat una sanció econòmica per falta greu per desatenció. Díaz, de 42 anys, explica a aquest diari que el seu calvari va començar l’octubre del 2014, quan va tenir una sobrecàrrega de genoll mentre treballava a l’hospital Joan XIII de Tarragona. Tanmateix, la mútua li va dir que podia continuar treballant. Poc després, les lesions es van agreujar i ara Díaz ha quedat coixa per a tota la vida. En poc més d’un any, ja ha passat per tres operacions.

Una vegada reconeguda la negligència, ha presentat una demanda civil per aconseguir la incapacitat absoluta, ja que ara no pot treballar com a infermera, i en prepara altres de penals per les seqüeles permanents que li quedaran. Segons Díaz, el tracte que ha rebut ha estat “horrible i desastrós” i li ha causat ja no només problemes físics als dos genolls i maluc, sinó psicològics. “Tinc ansietat i depressió, m’han trencat la vida”, assegura. L’operació d’ahir a l’Arnau és la segona a l’hospital lleidatà, on va treballar durant anys. Díaz només té paraules d’agraïment per als professionals de l’Arnau, sobretot per al doctor Jesús Orán Espuys, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’hospital.

Després de l’operació, la lleidatana se sotmetrà a proves per saber quines seqüeles pateix, ja que només pot mitigar el dolor, i portarà el cas davant dels tribunals al considerar que podria tenir conseqüències penals. Mentrestant, intenta ajudar altres persones, moltes professionals sanitàries, que es troben en la seua mateixa situació. En una campanya iniciada a la plataforma Change.org, ja ha recollit més de 2.000 firmes i té un canal a YouTube on s’expliquen més casos com el seu.

L’afectada, Cristina Díaz, ahir abans de ser intervinguda de nou a l’Hospital Arnau de Vilanova.

L’afectada, Cristina Díaz, ahir abans de ser intervinguda de nou a l’Hospital Arnau de Vilanova.

tracking