SEGRE

El veto a patinets, també en trens i busos de Lleida

Les ATM coordinaran l’aplicació d’aquesta mesura || La prohibició durarà sis mesos mentre s’elabora una regulació

Un usuari de patinet elèctric a la rambla Ferran.

Un usuari de patinet elèctric a la rambla Ferran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veto als patinets elèctrics en el transport públic s’aplicarà també en trens i autobusos de Lleida. La mesura, que inicialment es va anunciar per a Barcelona, s’estendrà a la resta de Catalunya. Encara no hi ha data per a la posada en marxa d’aquesta prohibició, que durarà sis mesos. En aquest període s’elaborarà una regulació sobre l’accés dels patinets al transport públic.

Fonts de la conselleria de Territori van explicar ahir que de moment s’ha instat els operadors del servei a canviar les condicions d’admissió a totes les ATM de Catalunya. Així mateix, van assenyalar que seran aquests organismes els que s’encarregaran de coordinar l’aplicació d’aquesta mesura juntament amb els operadors.

El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, va explicar dilluns que “cal buscar mecanismes de protecció i seguretat per al conjunt dels usuaris, amb la voluntat de treballar per la intermodalitat del transport”.

Arran d’un foc en un tren

La prohibició temporal d’accés als patinets elèctrics als trens i autobusos de tot Catalunya arriba després que a mitjans del mes de novembre passat tres persones resultessin ferides lleus a l’incendiar-se un d’aquests vehicles de mobilitat personal a l’interior d’un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Boi de Llobregat.

tracking