SEGRE

CATALUNYA

Torrent manifesta que "hagués fet exactament el mateix" que Forcadell

"És un òrgan polític no censurador, no es pot no admetre" una proposta, ha afegit.

Torrent manifiesta que

Torrent manifiesta que "hubiese hecho exactamente lo mismo" que ForcadellTS

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha manifestat en el judici del "procés" que cap dels seus antecessors no ha censurat les propostes parlamentàries i que, per aquest motiu, ell hagués actuat "exactament" igual que l’expresidenta Carme Forcadell,

"No hi ha propostes de grups parlamentaris que es puguin censurar. Mai no les hem censurat. Mai no les han censurat els presidents que m’han precedit", ha dit Torrent, que ha comparegut aquest dimarts com a testimoni en el judici del "procés" a petició de l’acusació popular que exerceix Vox.

Particularment, ha dit, "mai no les ha censurat la presidenta Forcadell" perquè "no podia fer cap altra cosa que admetre a tràmit les propostes", ja que "no era res no votat, no era una llei", sinó una proposta legítima que "s’ha de tramitar sí o sí".

"De fet, jo al seu lloc hauria fet exactament el mateix", que no és una altra cosa que "protegir el parlamentarisme i el dret de participació dels grups parlamentaris", ha subratllat l’actual president de la cambra catalana.

Perquè, encara que els lletrats del Parlament van advertir de la inconstitucionalitat de determinades propostes, Torrent ha recordat, com ja ho va fer Forcadell en el seu interrogatori, que "aquests informes no són vinculants" per a la Taula de la cambra.

I sense sortir de l’argumentari de la seua antecessora, ha explicat que "la Taula es basa en criteris polítics" i que "no valora mai el fons de les propostes per molt inconstitucionals que són".

"És un òrgan polític no censurador, no es pot no admetre" una proposta, ha afegit.

Torrent manifiesta que

Torrent manifiesta que "hubiese hecho exactamente lo mismo" que ForcadellTS

tracking