SEGRE

Presenten 'Affresco', un espectacle en què Josep Minguell pintarà en directe un mural a FiraTàrrega

En l'obra, l'artista explicarà a l'espectador el procés pictòric, acompanyat de música i la veu d'una soprano

alt
Publicado por

Creado:

Actualizado:

FiraTàrrega acollirà l'estrena, el 9 i 10 de setembre, de l'espectacle 'Affresco'. L'obra teatral mostrarà com Josep Minguell pinta en directe un mural al fresc mentre explica a l'espectador tot el procés pictòric, des de les seves cabòries creatives fins al resultat final. Minguell reconeix que està acostumat a treballar en silenci i "aïllat" i que, tot i que és una "pressió afegida" crear una pintura en poc temps i davant la gent, vol atansar el món de la pintura al fresc al públic. L'actriu Núria Miret, la soprano Olga Miracle i l'instrumentista Joan Codina acompanyaran Minguell en aquesta obra, dirigida per Llorenç Corbella, creada per a la Fira però que pot anar "de Tàrrega al món", diu la directora artística de la Fira, Anna Giribet.

'Affresco' s'ha presentat aquest dilluns a l'estudi que Josep Minguell té a Tàrrega. El pintor ha explicat que l'espectacle, que es representarà el 9 de setembre a les 18 h i el dissabte 10 a les 12 h i les 18 h, endinsarà el públic "al pensament i el patiment de l'artista de la pintura al fresc, d'una manera sorpresiva i acompanyat d'un espectacle teatral". "S'ha anat elaborat pas a pas. Ha estat una creació complexa amb molts moments d'improvisació", afegeix.

El director de l'espectacle, Llorenç Corbella, explica que han intentat que l'espectacle sigui vistós per a un públic que vindrà a veure com treballa un pintor al fresc. "Quan jo vaig a veure pintar al Josep, m'he de posar entre les bastides i no ho veig en perspectiva. Ara, veurem en plena feina al Josep", celebra.

L'actriu Núria Miret qualifica aquesta obra teatral de "molt diferent, contemplativa i moderníssima". Miret celebra participar-hi com a musa i mestra de cerimònies i espera "imprimir-li una mica de ritme" per anar marcant els diferents estats de la peça, que estarà acompanyada d'elements escenogràfics i música, destaca.

La Fira d'aquest any tindrà lloc del 8 a l'11 de setembre i és una edició que recupera amb força l'espai públic i les propostes de carrer. El leitmotiv és 'L'Inesperat', un lema que vol recollir l'esperit de les arts de carrer, de la sorpresa i d'allò que esdevé en el moment menys pensat. La Fira 2022 acollirà fins a 62 propostes artístiques.

Presentan 'Affresco', un espectáculo en el que Josep Minguell pintará en directo un mural en FiraTàrrega

Presentan 'Affresco', un espectáculo en el que Josep Minguell pintará en directo un mural en FiraTàrregaACN

tracking